‘Solar powered’ Papilio 3 laadstation kan in 24 uur worden geïnstalleerd

'Solar powered' Papilio 3 laadstation

Een laadstation dat in no-time geïnstalleerd en afgebroken kan worden, op zonne-energie draait en niet aan het net hoeft worden aangesloten, dat klinkt ergens als een utopie. Toch is dat precies wat het Britse bedrijf 3ti heeft ontworpen.

Papilio 3 Parking

In het Verenigde Koninkrijk is 3ti is een gevestigd ontwerper, installateur en exploitant van zogenaamde ‘zonne parkings’. Hun nieuwe laadstation, de Papilio3 Parking genaamd, biedt maar liefst 12 AC-laadpunten (7, 11 of 22 kW), is geheel zelfvoorzienend en draait op zonne-energie in combinatie met een eigen energieopslag. Verder is het systeem ingebouwd in een gerecyclede zeecontainer, uitgerust met drie modulaire luifels, 36 zonnepanelen en een opslagcapaciteit van 250 kWh.

'Solar powered' Papilio 3 laadstation

Laadinfrastructuur

Veel Westerse landen zijn bezig met het verbeteren en uitbreiden van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Zo ook het Verenigd Koninkrijk. Daar lopen ze echter tegen dezelfde problemen aan als veel andere landen, waaronder Nederland. Namelijk dat sommige woningen simpelweg niet geschikt zijn voor thuisladers en dat er nauwelijks ruimte is op het stroomnet.

’s Nachts thuis opladen is over het algemeen de meest kosteneffectieve, koolstof efficiënte, en duurzame vorm van EV-laden, maar in het Verenigd Koninkrijk zal ongeveer 50% van de huishoudens hier niet toe in staat zijn,” legt Tim Evans, 3ti oprichter & CEO, uit. “Als je in een flat woont, een torenflat, een huurhuis, in een tijdelijke accommodatie of zelfs in een huis van 10 miljoen pond in Chelsea woont, zul je waarschijnlijk niet in staat zijn om thuis een EV op te laden.”

'Solar powered' Papilio 3 laadstation

Flexibel publiek laadpunt

Nu zijn EV-rijders zonder thuislader aangewezen op relatief schaarse publieke laadpunten. 3ti hoopt hier met de Papilio3-parking verandering in te brengen. Het ‘solar powered’ laadstation moet namelijk komen te staan op werkplekken en andere drukbezochte locaties, zoals ziekenhuizen, hotels, sportlocaties en winkelcentra.

Wat de Papilio3 zo speciaal maakt is het feit dat deze gemakkelijk en snel op een al bestaande parkeerplaats geplaatst kan worden. Dit maakt het een gemakkelijke, betaalbare en daarmee aantrekkelijke optie voor tal van gebruikers, waaronder bedrijven en instellingen.

Vorig artikelChevrolet bevestigt komst elektrische Chevy Blazer EV
Volgend artikelGemeenten mogen straks korting geven op parkeertarieven elektrische auto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in