Smatrics opent nieuw snellaadstation bij Innsbruck

Het vierde snellaadstation van Smatrics in Oostenrijk is klaar. Na Wenen, Graz en Salzburg is nu Innsbruck aan de beurt . De nieuwe locatie ligt nabij het knooppunt van de snelweg A12 (Inntal Autobahn)/ A13 (Brenner Autobahn) op de parkeerplaats van een filiaal van de supermarktketen Merkur.

Hier kunnen nu bij 4 snelladers  4 EV’s tegelijk tot 150 kW laden. Daarnaast zijn er 2 laadzuilen met een capaciteit tot 350 kW.  Een deel van het laadstation fungeert ook als opslag batterij. Deze is met vermogens- en capaciteitswaarden van 500 kW en 500 kWh in staat om bij te springen in gevallen van grote stroomvraag. Op deze manier kunnen de kosten en de belasting van het stroomnetwerk worden beperkt, aldus het Smatrics-hoofdkantoor. In de toekomst kunnen op deze manier zelfs snellaadstations worden gebouwd op plekken waar geen middenspanning beschikbaar is.

Supermarktketen Merkur betrouwbare partner

De snellaadstations in Innsbruck vallen binnen het Europese financieringsproject Ultra-E, terwijl de grote opslagbatterij deel uitmaakt van het SYNERG-E-project. Aan dit project nemen diverse Oostenrijkse energieleverancier deel. “Vanuit Innsbruck steek je de grens over in minder dan 40 kilometer, zowel in het noorden als in het zuiden – hier leggen we de basis voor grensoverschrijdende elektromobiliteit en langeafstands capaciteit”, zegt Managing Director Michael-Viktor Fischer. Het installeren van de snelladers bij de Merkur supermarkt, is een beslissing die is gebaseerd op eerdere ervaringen met een betrouwbare partner waar al meer laadprojecten mee zijn gerealiseerd.

Snelladen in Wenen, Graz, Salzburg en Innsbruck

Voor Smatrics is Innsbruck het vierde snellaadpark binnen de Oostenrijkse thuismarkt. Medio 2018 werd een distributiecentrum in Wenen als eerste locatie in gebruik genomen, gevolgd door een locatie bij het snelweg knooppunt A2 / A9 in Graz in juli 2019. Na de opening van de locatie bij de A1 / A10 in Salzburg enkele weken geleden, wordt nu de hoofdstad van Tirol toegevoegd.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven