Smart EQ ForTwo en EQ ForFour

Smarts krijgen update

In de aanloop naar de IAA is er meer bekend over de al eerder aangekondigde facelift van de elektrische Smart EQ ForTwo en EQ ForFour. De update richt zich overigens niet alleen op het in dit segment zo belangrijke design maar ook op het infotainmentsysteem.

De ontwerpers hebben het zijaanzicht en de achterkant van ForTwo en ForFour vrijwel ongewijzigd gelaten. In het interieur hebben de vernieuwde Smart modellen een nieuw ontworpen middenconsole gekregen. Deze heeft nu een groot opbergvak voor de keuzehendel, dat met een roldeurtje kan worden gesloten. Optioneel kunnen er ook twee bekers in het nieuwe dienblad worden geplaatst. Behalve de nieuwe middenconsole hebben de Smart EQ ForTwo en EQ ForFour ook een beter mediasysteem gekregen dat aan de smartphone kan worden gekoppeld.

Uitrusting

Met de nieuwe generatie vernieuwt Smart ook de uitrusting van haar voertuigen: naast het basismodel zijn de drie bekende uitrustingslijnen “Passie”, “Puls” en “Prime” beschikbaar. Elke lijn kan worden gecombineerd met een van de drie uitrustingspakketten. Het eenvoudigdste “Advanced”-pakket omvat het nieuwe mediasysteem met smartphone-integratie, een armsteun aan de voorzijde en een akoestische parkeerhulp. Het “Premium”-pakket omvat verder een panoramadak of winddeflector voor de ForTwo Cabrio, een achteruitkijkcamera en een opbergnet op de middenconsole. Naast alle “Premium”-modellen omvat het “Exclusive”-pakket volledige LED-verlichting voor en achter evenals een sensorpakket bestaande uit regen- en lichtsensoren, mistlampen met bochtverlichting, sfeerverlichting in het interieur en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Aandrijving

Smart heeft de aandrijftechniek voorlopig ongewijzigd gelaten. De achterin geplaatste elektromotor levert een vermogen van 60 kW (82 pk) waarmee de sprint van 0 tot 100 km/u in 11,6 seconden kan worden voltooid. De auto heeft een maximumsnelheid van 130 km/u. De accuheeft een extra capaciteit van 17,6 kWh, wat voldoende moet zijn voor een rijbereik van 159 kilometer (volgens de verouderde NEDC-norm).

Opladen

De 22 kW on-board lader is optioneel. Hij heeft een snellaadfunctie waarmee de nieuwe modellen in minder dan 40 minuten kunnen worden opgeladen van 10 tot 80 procent. Aan een gewoon stopcontact duurt het herladen van de elektrische Smarts ongeveer 3,5 uur. Ahankelijk van de uitvoering bedraagt het gecombineerde stroomverbruik tot 17,3 kWh/100 km.

Smart EQ Control App

Smart heeft niet alleen de voertuigen een update gegeven, ook de Smart EQ Control App is herzien. Deze slimme app maakt het mogelijk om de status van het voertuig op afstand in te zien – bijvoorbeeld de actieradius of het laadniveau van de accu. Pre-airconditioning, waarmee de auto zowel verwarmd als gekoeld kan worden met behulp van een app, is ook mogelijk. Klanten kunnen nu ook de Apple Watch gebruiken om de huidige batterijstatus te controleren, het actuele bereik te bekijken of de pre-airconditioning te starten.

 

Levertijd nog niet bekend

De huidige modellen van de ForTwo en ForFour kunnen sinds een tijdje niet meer besteld worden. De fabrikant heeft nog niet aangekondigd wanneer de nieuwe modellen in productie gaan. Ook de prijzen zullen later bekend worden gemaakt. Voor de goede orde: dit zijn nog niet de modellen die in samenwerking met Geely in China worden gemaakt. Die komen pas over een paar jaar.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven