Smart maakt het rijtje compleet: ook een Smart #2 en Smart #4 in de planning

Smart #2 en Smart #4 in de planning

Volgens berichten in de media heeft Smart plannen voor de ontwikkeling van twee nieuwe modellen: de Smart #2 en de Smart #4. Met deze uitbreiding is het programma van het Duitse automerk, dat bekend staat om zijn compacte stadsauto’s, opeens behoorlijk compleet.

Compacte stadautootjes

Smart heeft zich al sinds zijn oprichting gericht op het ontwikkelen van compacte, efficiënte voertuigen. De laatste modellen die hier nu rondrijden zijn de Smart Fortwo en de Smart Forfour, die deels in samenwerking met Renault worden gebouwd. Deze modellen hebben een niche markt bediend, die vooral gericht is op compacte, trendy voertuigen voor de stedelijke mobiliteit.

Nieuwe start voor Smart

Maar echt rijk is Mercedes-Benz, de eigenaar van het merk, er nooit van geworden. Daarom heeft men besloten om een nieuwe start met het merk te maken. Men ging hiervoor een samenwerking aan met het Chinese Geely, dat ook 10% van de aandelen van Mercedes-Benz in bezit heeft. Smart is nu een joint venture van Mercedes-Benz en Geely. Het ontwerp komt voor het grootste deel uit Duitsland terwijl Geely voor de technologie en de productie zorgdraagt.

Weer iets groter

De eerste modellen van het ‘nieuwe’ Smart, de #1 en #3, hebben inmiddels hun debuut gemaakt. Deze zijn overigens behoorlijk wat groter dan de oorspronkelijke modellen van Smart. De eerste exemplaren van de Smart #1 zullen zeer binnenkort worden uitgeleverd en ook de Smart #3 zal niet lang op zich laten wachten.

En straks ook weer kleiner

De typenummers van die modellen doen natuurlijk vermoeden dat er ook een model daar tussenin zal komen. Welnu, dat model, dat uiteraard de Smart #2 zal gaan heten, gaat er inderdaad komen. Bovendien komt er waarschijnlijk ook een Smart #4. Met deze twee modellen zou Smart het assortiment aanvullen met wat kleinere voertuigen, waarmee het dus weer een beetje terug naar de roots gaat.

Nog veel onduidelijk rond de Smart #2 en Smart #4

Er is nog niets officieel bevestigd, maar naar verluid wordt de Smart #2 een compacte tweezits stadsauto die in 2025 op de markt zal komen. De Smart #4 komt naar verwachting in 2026 en moet een compacte hatchback worden, welke enigszins vergelijkbaar zal zijn met de Mercedes A Klasse.

Beiden voertuigen worden, net als de Smart #1 en #3, geproduceerd in samenwerking met de Chinese autofabrikant Geely. We weten uiteraard ook nog niets over de specificaties, al is het duidelijk dat ook deze modellen over een volledig elektrische aandrijflijn zullen beschikken.

Vorig artikelProducent Streetscooter is failliet
Volgend artikelDuurtest update Nio ET7: ‘Stay focused’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in