PluggedIn
Homee-NieuwsSmart lijkt zichzelf opnieuw uit te vinden

Smart lijkt zichzelf opnieuw uit te vinden

De nieuwe Smart wordt groter en breekt radicaal met de designtaal van de vorige generaties. Het nieuwe model komt dan ook voort uit een nieuwe samenwerking, ditmaal tussen Daimler en het Chinese Geely. Die laatste partij is ook verantwoordelijk voor de productie van de nieuwe Smart.

Compleet anders

Op de IAA Mobility in München geeft Smart met de studie “Smart Concept #1” een voorproefje van de nieuwe generatie die eind volgend jaar op de markt komt. Ooit begon de Smart als een supercompacte tweezitter. De nieuwe Smart wordt een stuk groter: 4,29 m lang, 1,91 meter breed en 1,70 meter hoog. Daarmee valt hij dus in het B-segment. Qua formaat lijkt hij dus totaal niet meer op de oer-Smart. In tegenstelling tot de conceptauto krijgt hij vijf zitplaatsen. Ook het design is compleet anders. Je zou kunnen zeggen dat Smart zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.

“Met de Smart Concept #1 als voorbode van de volgende smart modelgeneratie vieren we een belangrijke mijlpaal”, zegt Daniel Lescow, Vice President Global Sales, Marketing & After-Sales bij Smart Automobile Co, Ltd. “De pre-productiestudie is een opwindend voorproefje van wat onze klanten van het merk Smart kunnen verwachten. De nieuwe Concept #1 is de eerste glimp van onze visie op een nieuwe en duurzame mobiliteit. Het wordt gekenmerkt door een vooruitstrevend design, premium uitrusting en geavanceerde technologie.”

Stoer maar verfijnd

Hij is ook een stuk stoerder, een cross-over met SUV-trekjes. Niet meer zo ‘aaibaar’ als zijn voorganger maar het design is nog steeds ‘verfijnd’ te noemen. De conceptauto heeft een opvallend groot panoramisch glazen dak. Ook de lichtsignatuur valt meteen in het oog. De in tegengestelde richting scharnierende achterdeuren zijn ook allesbehalve alledaags. In combinatie met de nodige zwarte designelementen en de forse 21-inch wielen is de nieuwe Smart best een opvallende verschijning.

App heeft belangrijke rol

Ook in het interieur zien we de nodige bijzonderheden. De middenconsole lijkt als het ware tussen de voorstoelen te zweven en loopt over in het dashboard. Het centrale bedieningselement is een vrijstaande 12,8 inch touchscreen. De gebruiker wordt geassisteerd door een geanimeerde avatar die zich de voorkeuren van de gebruiker dankzij kunstmatige intelligentie aanleert en zich daaraan aanpast. De smartphone app fungeert niet alleen als digitale autosleutel. Hij moet ook een naadloze integratie van verschillende netwerkdiensten en -functies mogelijk maken. Volgens Smart kan men meer dan 75 procent van alle functies met de app op afstand bedienen. Verder kan men met de app ook diverse comfortfuncties naar behoefte – en ook na aankoop van het voertuig – toevoegen.

Men zal de nieuwe Smart naar verluidt aanbieden met twee verschillende accupakketten. Met het grootste accupakket moet de nieuwe Smart een actieradius van meer dan 400 kilometer halen. Helaas vermeldt Smart in  het persbericht niets over de aandrijving, afgezien van het feit dat deze elektrisch is. Ook is er nog niets bekend over de prijzen. Die beginnen waarschijnlijk rond de 35 mille.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos