Slowaakse accufabrikant InoBat gaat ‘gigafabriek’ in West-Europa bouwen

InoBat accu's gigafabriek

InoBat Auto, een Slowaakse fabrikant van accu’s voor elektrische voertuigen, is van plan een nieuwe ‘gigafabriek’ in West-Europa te bouwen. Over de specifieke locatie zal de accufabrikant dit jaar nog een beslissing nemen.

Nieuwe accu’s

Eén van de redenen waarom een nieuwe productielocatie nodig is, is de ontwikkeling van de nieuwste generatie accu’s. Inobat is bezig met het ontwikkelen van de nieuwste generatie accucellen. Dit verloopt volgens Inobat voorspoedig, waardoor er binnenkort behoefte is aan meer productiecapaciteit om zo de toenemende vraag naar hoogwaardige accu’s bij te kunnen houden.

Meer veranderingen

Overigens is de bouw van een nieuwe fabriek niet het enige nieuws. Zo voert InoBat ook andere verandering door, waaronder een herstructurering van het eigen bestuur. Huidig voorzitter Faysal Sohail moet plaats maken voor Andy Palmer, de voormalig CEO van Aston Martin en COO van Nissan. Sohail blijft wel actief binnen InoBat en zal als voorzitter van de adviesraad nauw betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Accu’s op maat

Marian Bocek, medeoprichter en CEO van InoBat Auto, is enthousiast over de plannen van zijn bedrijf. “Ik ben zeer verheugd dat we op het punt staan te beginnen met de bouw van onze gigafabrieken in West-Europa. Dit is mogelijk gemaakt door ons innovatieve en hardwerkende team, dat heeft bewezen dat onze benadering van het ontwikkelingen van elektrische accu’s op maat van specifieke klantvereisten een doorslaand succes is.”

In tegenstelling tot veel andere accufabrikanten produceert InoBat maatwerk accu’s die afgestemd zijn op het beoogde gebruik. Hiermee levert het Slowaakse merk geschikte accu’s voor personeonauto’s, bedrijfsvoertuigen, elektrisch aangedreven motoren en zelfs de lucht- en ruimtevaart.

Fabrieken en investeerders

InoBat is druk bezig met het opkrikken van de productiecapaciteit. Zo opent het, naast de aangekondigde gigafabriek in West-Europa, in 2024 een fabriek in de Slowaakse stad Voderady. Deze projecten worden gefinancierd met geld van diverse investeerders, zoals InoBat Ideanomics, de Wereldbank en anderen.

Daarnaast gaat InoBat de samenwerking aan met Gigamine, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van accu’s. Samen willen zij de infrastructuur gaan opzetten om op kosteneffectieve wijze gebruikte accu’s in te zamelen, verwerken en hergebruiken. Op deze manier hopen ze de productie van accu’s meer circulair te maken.

Vorig artikelLucid Air nu ook als 1050 pk sterke Grand Touring Performance te bestellen
Volgend artikelReserveringen voor Tesla Roadster weer mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in