Skoda versnelt elektrificatieplannen en presenteert nieuwe conceptcar

Skoda Vision 7S

Ook de Tsjechische VW-dochter Skoda heeft zijn elektrificatieplannen aangepast. Skoda gaat het electrifikatieproces versnellen. Het Tsjechische merk wil zijn elektrische programma nu al tegen 2026 uitbreiden. Dan kunnen drie nieuwe elektrische modellen tegemoet zien.

In juni vorig jaar vertelden de mensen van Skoda nog dat men tegen 2030 minstens drie nieuwe elektrische modellen op de markt wil brengen. Dat wordt nu dus een jaar of vier eerder. De modellen waar men over spreekt zijn een compacte SUV, een full-size SUV met zeven zitplaatsen en een kleine auto.

Skoda Vision 7S

Dinsdagavond presenteerde men een voorproefje van de full-size SUV. Deze conceptcar heet Vision 7S en staat model voor de nieuwe designtaal van Skoda. Want het Tsjechische merk onthulde dinsdag ook zijn nieuwe merkidentiteit, onder anderen bestaande uit een nieuwe designtaal, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Martin Jahn, directielid van Skoda en ook verantwoordelijk voor sales en marketing: “De Vision 7S showauto is de voorloper van onze nieuwe designtaal, die we de komende jaren zullen uitrollen over het gehele productportfolio en waarmee we onze klantbenadering zullen aanscherpen. We tillen het merk dus naar een hoger niveau om het aan te passen aan de nieuwe behoeften en verwachtingen van onze klanten op het vlak van gebruikerservaring, connectiviteit en de hele customer journey.”

MEB-platform krijgt upgrade

Ook deze SUV staat overigens op het bekende MEB-platform van de Volkswagen Groep. Veel technische gegevens geven de Tsjechen verder niet vrij. Nu is het MEB-platform, al wordt dit wel steeds doorontwikkeld. Het enige wat de mensen van Skoda vrijgeven, is dat de SUV een accupakket van 89 kWh heeft, waarmee een actieradius van meer dan 600 kilometer mogelijk zou moeten zijn. Verder noemt men ook een DC-laadsnelheid van 200 kW, wat meer is dan de huidige modellen op het MEB-platform halen. Dat betekent dus dat de Volkswagen Groep inderdaad bezig is met een update/upgrade van de modulaire elektrische architectuur.

Skoda CEO Klaus Zellmer: “Met de conceptstudie Vision 7S geven wij een concreet voorproefje van een volledig nieuw Skoda-model, dat onze productportefeuille en ons klantenbestand naar boven toe zal afronden. En we versnellen ons e-offensief aanzienlijk door tegen 2026 al drie extra zuivere e-modellen op de markt te brengen, en er zullen er nog meer volgen.”

Vorig artikelMeyer Manx brengt de buggy opnieuw tot leven
Volgend artikelDuurtest update Volvo C40 Recharge – 5388 km – Op vakantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in