Skoda laat op Genève elektrische proefballon op: de Vision iV

Ruim drie jaar na dieselgate is het de Volkswagen Group prima gelukt om zijn imago om te draaien. Als er nu nieuws is over het concern, dan gaat het over elektromobiliteit. In Genève onthulde Volkswagen de ID. Buggy, Seat de El-Born en Skoda deze Vision iV.

Uiteraard staat de machine op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Group. De 4,67 meter lange Vision iV wordt aangedreven door twee elektromotoren (één op de vooras, één op de achteras), die samen een vermogen van 306 pk leveren. Dat zou goed moeten zijn voor een sprint van stilstand naar 100 km/h in 5,9 seconden. De topsnelheid van de elektro-Skoda is begrensd op 180 km/h. Want een stuk belangrijker is natuurlijk de actieradius, die maximaal 500 kilometer zou bedragen, met dank aan een 83 kWh-batterij die in de wagenbodem is weggewerkt.

Skoda e-Citigo

Maar goed, we kunnen ons afvragen hoeveel belang we aan deze Vision iV moeten hechten. De concept car is overduidelijk niet een realistische voorstelling van toekomstige elektrische modellen van Skoda. Nog dit jaar komt de eerste daarvan op de markt: de e-Citigo. Het broertje van de Volkswagen e-Up (maar dan met een grotere actieradius) wordt in september geïntroduceerd. Eveneens in 2019 komt Skoda met een plug-in hybridevariant van de grote Superb.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven