donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSixt wil meer dan 100.000 EV’s van BYD kopen

  Sixt wil meer dan 100.000 EV’s van BYD kopen

  Autoverhuurbedrijf Sixt wil zijn aanwezigheid in Europa sterk uitbreiden en legt hierbij de nadruk op elektrische auto’s. Om dat te kunnen realiseren, wil Sixt maar liefst ruim 100.000 elektrische auto’s bij BYD bestellen. Die moeten de komende zes jaar geleverd gaan worden.

  Meer geëlektrificeerde voertuigen

  Sixt kondigde vorige maand al aan dat men het aandeel van geëlektrificeerde voertuigen in het wagenpark aanzienlijk zou verhogen. De Europese vloot van Sixt moet tegen 2030 voor 70 tot 90 procent geëlektrificeerd zijn, “met een breed scala aan fabrikanten en modellen”, vertelde men. De samenwerking met BYD zal vooral het aanbod in het volumesegment doen groeien, zegt Sixt.

  Langdurige samenwerking

  Sixt en BYD hebben een overeenkomst voor de eerste fase van een langdurige samenwerking getekend. In die eerste fase zal het Duitse autoverhuurbedrijf “enkele duizenden” elektrische voertuigen bestelle. Daarvan zullen de eerste nog dit jaar beschikbaar moeten zijn voor de Europese klanten van Sixt. Vervolgens zullen er nog veel meer elektrische voertuigen van het Chinese bedrijf in omloop worden gebracht. Men wil de komende zes jaar in totaal zo’n 100.000 elektrische voertuigen afnemen bij BYD, aldus Sixt.

  Mogelijk ook buiten Europa

  Bovendien zullen de bedrijven kijken naar mogelijkheden voor een samenwerking in andere regio’s van de wereld. Sixt, dat vooral actief is in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, zal het eerste Europese autoverhuurbedrijf zijn dat auto’s van BYD aanbiedt. Het eerste model dat BYD aan Sixt zal leveren  is de Atto 3. Daarbij benadrukt Sixt dat men voornemens is om ook andere modellen van BYD af te nemen, waarbij die uiteraard wel moeten voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de Europese klanten van Sixt.

  Vinzenz Pflanz, Chief Business Officer  en verantwoordelijk voor het wagenpark van Sixt: “Sixt biedt zijn klanten elke dag gebruiksvriendelijke, flexibele en onbeperkte mobiliteit. Met meer dan een miljoen geproduceerde voertuigen in de periode van januari tot augustus 2022 is BYD ‘s werelds grootste voertuigfabrikant op het gebied van e-mobiliteit. De overeenkomst met BYD is een belangrijke mijlpaal in het nakomen van onze belofte om aanzienlijk meer elektrische auto’s op de weg te brengen. We kijken erg uit naar de samenwerking met BYD.”

  Eigen laadinfrastructuur

  Voorts wil Sixt ook zijn eigen laadinfrastructuur gaan bouwen. Ook wil men de Sixt-app en het bijbehorende mobiliteitsplatform One uitbreiden tot een “single sign-on” dienst voor honderdduizenden openbare laadpunten.

  BYD in Europa

  Waarschijnlijk speelden de leverbaarheid en prijs een belangrijke rol bij de keuze van Sixt. BYD wil heel binnenkort met zijn auto’s naar Europa komen en staat daarom al in de startblokken. Dankzij deze grote order van Sixt is in ieder geval duidelijk dat de personenauto’s van BYD al op korte termijn op de Europese wegen te zien zullen zijn. Met de Atto 3 zal BYD mogelijk een aardig aandeel in het volumesegment veroveren. Daarbij is het uiteraard van groot belang dat dat het verkoop- en servicenetwerk van BYD ook op lange termijn betrouwbaar moet functioneren.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos