Sixt Share autodeeldienst elektrische auto's

Sixt lanceert deelautodienst met elektrische auto’s

Het nieuwste initiatief van autoverhuurbedrijf Sixt is de autodeeldienst Share. Het betreft een vloot van uitsluitend volledig elektrische deelauto’s die je niet per se op dezelfde plaats terug hoeft te zetten. Sixt rolt de dienst uit in de grootste Nederlandse steden alsmede Schiphol.

Terugbrengen in andere stad

Het leuke van Sixt Share is dat het een zogenaamd ‘free floating’ concept betreft. Je hoeft de deelauto niet op zijn vaste plek terug te zetten. Je mag hem zelfs in een andere stad terugbrengen. Met dien verstande, dat het wel een van de steden is waar Sixt Share beschikbaar is: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en ook Schiphol. Sixt lanceerde Share vorig jaar al in München, maar het concept wordt nu dus in Nederland gelanceerd. Karen van den Boom, algemeen directeur Sixt Benelux, zegt dat de nieuwe dienst het antwoord voor de stedelijke uitdagingen die vooral in de Randstad gelden zoals luchtkwaliteit en parkeerproblemen.

Hoge verwachtingen

Volgens Van den Boom is de doelgroep divers: “Iedereen die een auto heeft, maar niet per se een nieuwe auto wil kopen. Maar ook voor toeristen, corporates en leaserijders is autodelen een optie.“ Mensen zijn volgens Van den Boom vanwege het coronavirus bang voor het openbaar vervoer geworden. Maar de behoefte aan mobiliteit blijft. Daarom verwacht Sixt veel van het concept. In Duitsland, de thuismarkt van Sixt, is men al langer bekend met Share, waar het concept al eerder is uitgerold.

Nederlandse markt lijkt op Duitse

Maar nu is Nederland ook aan de beurt. Van den Boom: “De Nederlandse markt is klaar voor autodelen en er zijn natuurlijk overeenkomsten met de Duitse markt. Wat verschilt is echter de mobiliteit tussen de steden onderling. Je reist hier natuurlijk veel sneller heen en weer tussen de drie grote steden, dan van Berlijn naar München. Mede daarom is het van groot belang dat we share aanbieden in drie grote Nederlandse steden.”

Bezettingsgraad is bepalend

Van den Boom vertelt dat huurtijd van de auto’s varieert van 1 minuut tot maximaal 27 dagen. Hoeveel de auto’s rijden is voor Sixt niet van belang. Men schaalt de vloot deelauto’s aan de hand van de bezettingsgraad. Sixt heeft bij de uitrol in Nederland in elke stad een paar honderd auto’s beschikbaar voor Sixt Share. Dat aantal wordt aangepast aan de hand van de behoefte.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven