Sion Power verbeterde lithium-ioncellen

Sion Power test sterk verbeterde lithium-ioncellen

Het Amerikaanse bedrijf Sion Power laat zien dat er genoeg mogelijkheden zijn om nóg betere accu’s te ontwikkelen. Men test daar nieuwe accucellen die een nog betere celdichtheid en cyclusstabiliteit hebben. Sion Power heeft geen revolutie in de vorm van geheel nieuwe cellen bewerkstelligd maar alle relevante factoren geoptimaliseerd.

Forse gewichtsbesparing

De nieuwe Licerion accu’s hebben daardoor een celdichtheid van maar liefst 420 Wh/kg. Dat betekent dat hierdoor een forse gewichtsbesparing kan worden bereikt. Een 100 kWh accupakket zou nog maar 238 kilo wegen. Dat betekent dat een elektrische auto een stuk lichter kan worden, wat positieve gevolgen voor het energieverbruik en dus ook de actieradius heeft.

Geschikt voor 800 laadcycli

Maar de Licerion accucellen gaan volgens Sion power ook een stuk langer mee. Men streef ernaar dat de accucellen na 800 volledige laadcycli nog 70 procent van hun originele capaciteit hebben. Dit wil men realiseren door het optimaliseren van de lithiumanode (PLA) en door geavanceerde elektrolyten. Sion Power heeft tests uitgevoerd met 1,8 Ah cellen. Deze hadden na 800 volledige, diepe ontladingscycli inderdaad nog steeds 70% capaciteit.

Oplaadtijd naar 15 minuten

Een andere, voor elektrische auto’s zeer prettige eigenschap is het feit dat je de Licerion accucellen ook uitzonderlijk snel kunt opladen. Sion Power verwacht dat de oplaadtijden met deze accucellen kunnen worden teruggebracht tot 15 minuten.

‘levensvatbaar alternatief voor conventionele lithium-ioncellen’

Dr. Urs Schoop, Chief Technical Officer van Sion Power, licht toe: “Deze prestaties tonen een opmerkelijk evenwicht tussen een hoge energiedichtheid, snellere oplaadtijden en een langere levensduur. Hoewel accuspecialisten weten dat snel opladen niet ideaal is voor een lange levensduur van de accu’s, vraagt de markt er wel om. Sion Power heeft de technologie om een levensvatbaar alternatief voor conventionele lithium-ioncellen te produceren voor vele toepassingen, waaronder elektrische voertuigen”.

Auto’s en vliegtuigen

Voor de productie van de Licerion accucellen heeft Sion Power een tweesporenbeleid. Enerzijds wil het de EV-technologie in licentie geven voor gebruik in auto’s. Anderzijds richt het bedrijf zich ook op gespecialiseerde markten zoals elektrische vliegtuigen (eVTOL’s).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven