elektrische Rolls-Royce Silent Shadow

Silent Shadow wordt inderdaad de eerste elektrische Rolls-Royce

Ook Rolls-Royce gaat elektrische modellen ontwikkelen. Er was een tijd geleden al sprake van een elektrische Rolls-Royce dat is nu inderdaad bevestigd. Eigenaar BMW heeft bij een Duits octrooibureau de naam ‘Silent Shadow’ – afgeleid van de bekende Silver Shadow van vorige eeuw – geregistreerd.

Hoewel de naam is afgeleid van een van de meest succesvolle modellen van de Britse autofabrikant, is het maar de vraag in hoeverre deze er qua uiterlijk op zal lijken. Het zou natuurlijk heel goed kunnen dat Rolls-Royce ter gelegenheid van het eerste elektrische model met een totaal nieuw concept komt. Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös bevestigde de komst van de Silent Shadow in een interview met Bloomberg Television. Hij onthulde echter geen specifieke datum: “Die is nog steeds een geheim,” zei hij.

Wel liet hij los dat het elektrische model inderdaad een “gloednieuwe Rolls-Royce” wordt. Het wordt dus niet een geëlektrificeerde versie van een bestaand model. Wat betreft de ontwikkeling kan Rolls-Royce ook een beroep doen op de expertise van de BMW Group. BMW werkt namelijk al enige tijd aan een elektrisch luxemodel onder de werktitel i7.

Motorgeluid niet zo belangrijk

Waar veel fabrikanten nogal veel nadruk leggen op het geluid van hun elektrisch auto’s, is het bij Rolls-Royce precies andersom, zei Müller-Ötvös: “Wij staan helemaal niet bekend om luidruchtige motoren en brullende uitlaatgeluiden, en dat is een groot voordeel”. Wat dat betreft vindt Müller-Ötvös de aanstaande elektrificatie van de Britse fabrikant zelfs een voordeel: “Elektrificatie past perfect bij Rolls-Royce – het heeft een hoog koppel maar is toch superstil.”

Drukker dan ooit

De coronapandemie deed de vraag naar auto’s in veel regio’s en segmenten sterk afnemen. Maar niet bij Rolls-Royce. Sterker nog, de productie van Rolls-Royce was het hele jaar volgeboekt, vertelde Müller-Ötvös. De bestellingen begonnen vanaf het vierde kwartaal van 2020 sterk toe te nemen.

Müller-Ötvös merkte bij klanten een toegenomen bereidheid tot het doen van grote uitgaven op. “Velen van hen hebben ervaren hoe snel het leven kan eindigen. Ze vinden dat het beter is om vandaag van het leven te genieten en het genieten niet uit te stellen tot latere jaren,” zei Müller-Ötvös over de goede situatie bij Rolls-Royce.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven