donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsShop & Charge kan straks ook bij Carrefour

  Shop & Charge kan straks ook bij Carrefour

  De Franse supermarktketen Carrefour gaat duizenden laadpunten bij zijn supermarkten installeren. Met deze dienstverlening wil men extra klanten lokken en het ‘groene imago’ versterken. Voor klanten is het natuurlijk ook reuze handig. Terwijl ze binnen hun winkelwagentje vullen, wordt buiten hun accu gevuld.

  Carrefour kondigde gisteren aan dat men tegen 2025 bij meer dan 700 supermarkten in totaal maar liefst 5.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen wil installeren. Het gaat hierbij bovendien niet om normale laadpunten maar om snelladers, met een laadsnelheid van 75 tot 300 kW. Ook komen er een nader te bepalen aantal 22 kW AC-laadpunten (waar de Renault-rijders blij mee zullen zijn), evenals oplaadpunten voor kleinere voertuigen (e-bikes, e-scooters etc).

  Samen met Driveco en Allego

  Elke Carrefour ‘hypermarkt’ zal tien oplaadpunten krijgen, de andere supermarkten krijgen vijf oplaadpunten. Daarbij komen nog de oplaadpunten voor elektrische tweewielers. De installatie van 3.000 oplaadpunten wordt verzorgd in samenwerking met Driveco, de overige 2.000 oplaadpunten gaat men in samenwerking met Allego realiseren.

  Deels gratis te gebruiken

  De 22 kW-laadpunten zijn voor houders van een Carrefour-klantenkaart het eerste uur gratis te gebruiken. Het gebruik van de laadpunten voor de kleinere voertuigen is helemaal gratis.

  Eerste station volgende week al gereed

  Het eerste oplaadstation komt op het parkeerterrein van de Carrefour hypermarkt in La Chapelle Saint-Luc, vlakbij het in het noordoosten van Frankrijk gelegen Troyes.  Dit station zal vanaf 8 april beschikbaar zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos