Sharon speelt Champions League. Column door Maarten Hachmang

`Tuuuuuuut….tuuuuuuut…tuuuuuuut….’  ‘Dit is de voicemail van Ben van Beurden. Ik ben er even niet. Laat een bericht achter na de piep en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.’  -PIEEEEEP-  `Ha, die Ben, met Sharon spreek je, Amsterdam, hee hoi. Jammer dat je er even niet bent. Ik wil even met je spreken over die tien Shell-stations die je in Amsterdam hebt staan, daar komt straks geen hond meer natuurlijk hè. Ik wil daarom dat je ze nog voor de zomer voor een symbolisch bedrag van €1,- per stuk aan de Gemeente Amsterdam verkoopt. Ik geef er namelijk vijf aan Fastned en vijf aan Allego. Het worden snel-laad stations met semi-snelle laadpleinen, dat ouderwetse tanken kan ook prima buiten de gemeente, wij hebben hier andere ambities. De laadpleinen worden trouwens door Nuon aangelegd. Ja, dat moest ik wel doen omdat ze moesten stoppen met die biomassacentrale in Diemen. Dat was wel het missertje van 2019, hahaha!’

‘Ik snap best dat je er een vergoeding voor wilt hebben maar je moet begrijpen dat het saneren van de zwaar vervuilde bodem een enorme klus is, die we nog moeten doen. Die kosten neemt de gemeente dan voor rekening. Bovendien heb je net een meevallertje van acht miljard gehad, dus dat lijkt me geen probleem verder. Goed? Ik zie je volgende week dan, bij de opening van het 8e station van Shell Recharge. Waar was dat ook alweer, oh ja naast Fastned de Watering. Prima, we appen!‘

Eindbaas

Sharon. Wat een eindbaas ben je. Naast Oslo, Parijs en Madrid zet je Amsterdam neer als serieuze wereldstad met bijbehorende ambities voor de luchtkwaliteit. En daar is lef en leiderschap voor nodig. Door deze stap zet je Amsterdam en dus ook Nederland weer midden in, laten we zeggen, de finale van de Champions League. Het sluit dus perfect aan met de rest van de plannen in Europa. Laat de critici nog maar even mopperen, iedereen weet dat de brandstof auto straks geen bal meer waard is en je er geen enkele Europese stad meer mee binnen komt.

Maarten Hachmang

Foto: Verkeerinbeeld.nl

 

Vorig artikele-College met e-Xpert Maarten Hachmang over laadpassen
Volgend artikelEfficiënt uw elektrische auto opladen via zonnepanelen

3 REACTIES

  1. Fantastisch als dat zo zou lopen.
    Den haag zal haar echter nog wel tijdje dwars zitten. Die praten liever groen, dan ook echt doen!

  2. Complimenten voor deze prachtige column, al was het alleen maar voor het internationale perspectief. Het getuigt van visie, lef, en nog zoveel meer om het streven voor een groenere stad als Amsterdam naar buiten te brengen. Op naar de finale!

  3. ja helemaal eens, in Den Haag belijden ze het milieu met de mond, maar o o als er iemand actie op het milieu onderneemt .. die zal er van lusten.
    ps er is niet veel nodig om die mensen door de mand te laten vallen ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in