Seres 3 Europa

Seres 3 komt volgende maand naar Europa

Vorig jaar kwam vanuit China het nieuws dat het bedrijf SF Motors zijn naam veranderde in Seres. Dat kreeg niet zo veel ruchtbaarheid omdat de EV’s van Seres hier niet te koop waren. Maar nu blijkt dat er inmiddels een Duitse importeur is en dat de Seres 3, een elektrische SUV, daar in de showroom staat.

Veel mensen zullen nog nooit van het merk Seres hebben gehoord. Dit komt uit de stal van Sokon Motors, het staatsconcern Dongfeng en SF Motors, de Californische dochteronderneming van de Chinese Sokon Industry Group. Ook weten we dat het bedrijf een voormalige productiefaciliteit van Hummer in de VS heeft overgenomen om daar grotere elektrische SUV’s (de SF5 en SF7) te produceren.

Seres 3

Importeur

Sommige merken komen met veel tamtam op de markt, andere komen ongeveer via de achterdeur. Want de elektrische SUV Seres 3 zal volgende maand al in Duitsland op de markt komen. De auto’s van Seres worden geïmporteerd door het bedrijf Indimo Automotive. Dit bedrijf heeft in Duitsland een dealernetwerk van maar liefst 170 vestigingen en importeert al diverse bedrijfswagens- en personenauto’s van DSFK en BAIC naar Europa. Binnenkort gaat Indimo dus ook de Seres 3 leveren.

Seres 3

De Seres 3 heeft een lengte van 4,39 meter, een breedte van 1,85 meter en een hoogte van 1,65 meter. De wielbasis bedraagt 2,655 mm. Hij heeft een maximaal vermogen van 120 kW waarmee hij een topsnelheid van 155 km/u kan bereiken. Het accupakket van de Seres 3 heeft een capaciteit van 52,5 kWh. Daarmee haalt hij volgens Indimo een actieradius van ongeveer 329 km volgens de WLTP-cyclus. Volgens de importeur kan de accu binnen een half uur tot 80 procent worden opgeladen bij een DC-laadstation met CCS. Aan de AC-lader bedraagt het laadvermogen 6,6 kW.

Seres 3 elektrische SUV Duitsland

Twee uitvoeringen

In Duitsland zal de Seres 3 in twee uitrustingsniveaus worden verkocht. Het basismodel van de Seres 3 is de Comfort, en tegen meerprijs is er een Luxury-pakket verkrijgbaar. De standaarduitrusting van het basismodel omvat een infotainment systeem met touchscreen alsmede een digitaal instrumentenpaneel, navigatiesysteem, parkeersensoren aan de voor- en achterzijde en lichtmetalen wielen. Het Luxury-pakket omvat eigenlijk alles wat wij tegenwoordig ook als standaard beschouwen, zoals 360-graden camera’s, dashcam, panoramadak, verwarmde voorstoelen, cruise control, waarschuwing voor botsingen aan de voorzijde en rijstrookassistentie.

Prijzen

In Duitsland is de BTW lager en is er ook een bijzonder aantrekkelijke aankoopsubsidie van toepassing. Daardoor is de bij onze oosterburen al verkrijgbaar vanaf € 32.500. In Nederland zou je al gauw zo’n 5 mille duurder uit zijn. Voor het Luxury-pakket komt daar dan nog eens bijna 4 mille extra bij. En daarmee kom je al gauw in de prijsklasse van een Kia e-Niro of Hyundai Kona Electric, en laten we ook de MG ZS EV niet vergeten. Dat maakt een ritje over de grens (wat nu sowieso niet de bedoeling is) toch wat minder interessant.

Seres 3 SUV Elektrisch BEV Europa

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven