donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsSEPP Subsidieloket is weer geopend

  SEPP Subsidieloket is weer geopend

  Wie dit jaar een elektrische auto wil kopen in 2023, kan daar weer subsidie voor aanvragen. Om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren, heeft de Rijksoverheid op 10 januari 2023 weer het SEPP-subsidieloket geopend.

  Run op subsidiepotten

  Vanaf 10 januari 2023 om 09.00 uur konden geïnteresseerden weer subsidie aanvragen voor de aanschaf van een elektrische auto. De verwachting is dat er dit jaar, net als vorig jaar, weer een run zal zijn op de subsidiepotten. De bodem zal daarom al snel in zicht komen.

  Vorig jaar was de subsidie voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s al in de loop van het jaar op. In 2023 heeft de overheid meer geld vrijgemaakt voor de subsidie voor elektrische auto’s, zodat daar nog meer mensen gebruik van kunnen maken.

  Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

  Voor nieuwe elektrische auto’s – mits ze aan de voorwaarden voldoen – geldt een subsidie van 2950 euro. Dat is zo’n 400 euro minder dan vorig jaar. Voor tweedehands elektrische auto’s is er dit jaar een subsidie van 2000 euro beschikbaar. Dit jaar is de subsidiepot gevuld met in totaal meer dan 99,4 miljoen euro. Dat is dan weer 8 miljoen euro meer dan in 2022.

  Dat de subsidie per auto is verlaagd, terwijl de totale subsidiepot iets beter gevuld is, moet ervoor zorgen dat meer mensen een gesubsidieerde auto kunnen aanschaffen. Vooral voor tweedehandsauto’s wordt het budget opgeschroefd. Daar is dit ruim 32 miljoen euro voor beschikbaar, voldoende voor zo’n 16.200 gebruikte elektrische auto’s. Het totaal aantal nieuwe elektrische auto’s dat met de subsidie kan worden aangeschaft, zal rond de 22.700 auto’s liggen. Vorig jaar was er een budget voor bijna 21.200 voertuigen.

  Niet alle modellen komen in aanmerking

  Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking voor de subsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een lijst online gezet, met daarop de automerken en modellen die in aanmerking komen voor de subsidieregeling. De instantie checkt dus eerst of de auto en subsidieaanvraag aan de voorwaarden voldoet. Kort samengevat moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De SEPP-subsidie wordt alléén aan particulieren verstrekt
  • De auto kan gekocht en geleased (via Private Lease) worden
  • Het gaat om een volledig (batterij-)elektrische auto (BEV)
  • Deze moet een actieradius van minimaal 120 kilometer hebben
  • De auto moet op de ‘Autolijst SEPP’ staan
  • De nieuwprijs ligt tussen de 12.000 en 45.000 euro

  Subsidie op tijd aanvragen

  Je dient de subsidieaanvraag binnen 60 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst in te dienen. Zodra de auto in het kentekenregister van de RDW op jouw naam staat, kun je de daadwerkelijke uitbetaling van de subsidie aanvragen. Dat moet je dan weer binnen 18 maanden na de subsidieverlening aanvragen.

  Meer informatie vind je op de website van de RVO.

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos