donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSEPP-subsidie voor elektrische occasions is bijna op, grijp jij jouw kans?

  SEPP-subsidie voor elektrische occasions is bijna op, grijp jij jouw kans?

  Heb jij al een tijdje een oogje op een tweedehands elektrische auto? Dan is het nu het moment om toe te slaan! Het subsidiepotje voor de SEPP-regeling, die een aantrekkelijke korting van €2.000 biedt op gebruikte EV’s, droogt namelijk razendsnel op. Er is nog iets meer dan 10 procent beschikbaar.

  Subsidiepotje nu echt bijna leeg

  De cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) per 1 juli 2024 liegen er niet om: van de oorspronkelijke €29,4 miljoen is inmiddels bijna 90% vergeven. Dat betekent dat er nog slechts iets meer dan €3 miljoen over is, genoeg voor zo’n 1.565 gelukkige kopers, en dat zullen er inmiddels wel weer wat minder zijn. En met de groeiende populariteit van elektrisch rijden is het niet ondenkbaar dat dit bedrag binnenkort volledig is uitgeput, zeker nu een aantal mensen besluit om nog snel even hun kans te grijpen. Jij ook?

  Waarom nu kopen?

  De SEPP-subsidie maakt elektrisch rijden een stuk toegankelijker voor mensen die niet het budget hebben voor een gloednieuwe EV. Met een korting van €2.000 wordt een tweedehands elektrische auto opeens een stuk aantrekkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de Renault ZOE, waarvan een wat ouder exemplaar na aftrek van de subsidie al voor zo’n €5.000 van jou kan zijn.

  Wat als de subsidie op is?

  Als het subsidiepotje leeg is, zullen de prijzen van tweedehands elektrische auto’s waarschijnlijk iets dalen. Dit omdat verkopers hun auto’s aantrekkelijk willen houden voor de kopers die geen subsidie meer kunnen krijgen. Maar dan mis je wel die fijne subsidie, die ongetwijfeld meer dan die extra korting zal zijn.

  Alternatieven

  Als je de SEPP-subsidie misloopt, zijn er nog andere opties. Je zou kunnen kijken naar nieuwe elektrische auto’s, waarvoor nog wel subsidie beschikbaar is. Of misschien is private lease een interessante optie, waarbij je voor een vast bedrag per maand een nieuwe (en tegenwoordig ook wel gebruikte) elektrische auto kunt rijden. Natuurlijk kun je ook nog kijken of er ergens anders een aantrekkelijkere (goedkopere) elektrische occasion te vinden is, of dat de verkoper nog wat (extra) water bij de wijn wil doen.

  In ieder geval is de SEPP-subsidie een mooie kans om voordelig kennis te maken met elektrisch rijden. Er zijn aardig wat betaalbare gebruikte elektrische auto’s op de markt, en met die subsidie zijn die nog betaalbaarder. Maar, zoals gezegd: wees er snel bij, want het subsidiepotje is echt bijna leeg, wacht dus niet te lang!

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos