Seat elektrische stadsauto

Seat wil elektrische stadsauto bouwen

Seat kondigde op zijn jaarlijkse persconferentie als belangrijkste element van de “Future Fast Forward”-strategie een elektrische stadsauto aan. Met deze nieuwe elektrische auto in de prijsklasse van 20 tot 25 mille wil Seat het voortouw nemen in de elektrificatie van de Spaanse auto-industrie.

De nieuwe elektrische stadsauto van Seat moet in 2025 op de markt komen. De productie van de auto, die waarschijnlijk op een vereenvoudigde en compactere versie van VW’s MEB-platform komt te staan, zal in Spanje plaatsvinden. “We willen vanaf 2025 elektrische voertuigen produceren in Spanje. Ons doel is om in Martorell meer dan 500.000 elektrische stadsvoertuigen per jaar te produceren – ook voor de Volkswagen Group”. Dit vertelde Seat-chef Wayne Griffiths. Hij voegde eraan toe dat de geplande elektrische stadsauto de drijvende kracht moet worden achter de technologische vooruitgang van de Spaanse auto-industrie.

Maar het is nog maar een voornemen, er is nog niets definitief. Voor de definitieve beslissing heeft de Volkswagen Groep de steun van de Spaanse regering en de EU-Commissie nodig.

Productie én ontwikkeling

Bovendien wil Seat niet alleen elektrische voertuigen produceren. De Spaanse Volkswagen-dochter wil ook de ontwikkeling ervan leiden voor de Volkswagen Groep. “Wij zijn van plan ons Technisch Centrum, dat uniek is in Zuid-Europa en een belangrijke onderzoek- en ontwikkelingslocatie voor de hele regio vormt, voor dit doel om te bouwen”, aldus Griffiths. “Wij zien het als een deel van onze verantwoordelijkheid om Spanje te elektrificeren. 70 jaar geleden maakte Seat dit land mobiel, nu maken we Spanje elektrisch mobiel.”

Cupra Born en Tavascan

De Cupra Born, een andere elektrische auto van de Spaanse autofabrikant, moet eind dit jaar volgens planning in productie gaan. Daarnaast kondigde Griffiths op de jaarlijkse persconferentie ook de geplande lancering van de Cupra Tavascan cross-over aan. Deze komt in 2024 en wordt na de compacte Born het tweede volledig elektrische model van Cupra. Griffiths: “Onze droom komt uit: de Cupra Tavascan wordt werkelijkheid. Hij is gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen Groep, wordt ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en zal in 2024 in Europa en daarbuiten op de markt komen”.

Seat Cupra Tavascan

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven