Cupra Tavascan

Tavascan: veelbelovende conceptcar van Cupra

Anderhalf jaar nadat Seat aankondigde dat de merknaam Cupra als apart merk zou worden gebruikt, kunnen we op de IAA in Frankfurt de Cupra Tavascan conceptcar bewonderen. Een sportieve, volledig elektrische SUV-coupé op – jawel – het MEB-platform van Volkswagen.

Het is nog maar een conceptcar maar dan wel eentje waarvan je zo al kunt zien dat hij absoluut in productie zal worden genomen. Dit is namelijk een auto waarmee Seat, eehhm Cupra bedoelen we, namelijk wel eens heel goed mee kan gaan scoren. Kijk maar eens, wie wil er nu niet zo’n auto? Let vooral ook op de indrukwekkende, oversized ventilatieroosters en de brede wielkasten.

Twee motoren zijn samen goed voor 306 pk

De Cupra Tavascan heeft een elektromotor op iedere as. Samen leveren deze 306 pk. Daarmee kan de Tavascan in  6,5 seconden naar 100 km/uur sprinten. Dankzij een riant accupakket met een capaciteit van 77 kWh zal deze sportieve SUV met een acculading een afstand van zo’n 450 kilometer af kunnen leggen.

Veel gemeen met Volkswagen ID.Crozz

Wie goed kijkt, zal merken dat de Cupra Tavascan eigenlijk best wel veel op de Volkswagen ID.Crozz lijkt. Hij is niet alleen ongeveer even groot maar deelt ook het MEB-platform van VW en heeft ook een accupakket van 77 kWh. Qua design laat de Tavascan goed zien waar Cupra voor staat. Het uiterlijk is redelijk extravagant maar absoluut aantrekkelijk. Hij is duidelijk een stuk sportiever dan de ID.Crozz het design wel extravaganter gemaakt. Hij heeft flinke luchtroosters die de accu’s optimaal koelen en de forse 22-inch velgen geven hem een ‘dikke‘ indruk.

Cupra Tavascan

Interieur

Ook het interieur van de Cupra Tavascan mag er zijn. De ontwerpers van Seat hebben gekozen voor veel contrast qua materialen en kleuren. Toch oogt het duidelijk als een samenhangend geheel. Het oogt heel modern maar ook weer niet té futuristisch, knap gedaan dus. Dit interieur laat ook duidelijk zien dat Seat de periode waarin het een B-merk van Volkswagen was, helemaal achter zich wil laten. Dat wordt mede bewerkstelligd door het grote digitale instrumentenpaneel. Het heeft een fors 12,3 inch beeldscherm en voor de bestuurder. In het midden is nog een scherm dat zelfs nog iets groter is.

Sportieve en hoogwaardige uitstraling

De Cupra Tavascan heeft niet alleen een ‘dikke’, sportieve maar ook een hoogwaardige uitstraling, zowel van binnen als buiten. Kortom, deze conceptcar is absoluut een van de redenen waarom je als autoliefhebber absoluut een bezoekje aan de IAA in Frankfurt moet brengen.

Cupra Tavascan

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven