SEA Electric gaat 10.000 schoolbussen elektrificeren

SEA Electric gaat 10.000 schoolbussen elektrificeren

De van origine Australische maar in Los Angeles gevestigde EV-specialist SEA Electric heeft een grote order binnengehaald. Het bedrijf mag voor Midwest Transit Equipment, een Amerikaanse dealer van schoolbussen, maar liefst 10.000 bestaande schoolbussen voorzien van een elektrische aandrijflijn.

Twee types

Het gaat hier om schoolbussen van het Amerikaanse type A en type C. De eerste is een wat kleiner model en staat op een bestelwagenonderstel. De schoolbussen van het type C staan op een vrachtwagenchassis. Op dit moment rijden die schoolbussen op diesel. De elektrificatie gaat dus heel wat CO2-uitstoot schelen.

Mike Menyhart, President Americas en Chief Strategy Officer van SEA Electric: “Het ombouwen van bestaande bussen naar volledig elektrisch is heel zinvol: het houdt de kosten laag, zorgt voor een aanzienlijke beschikbaarheid en creëert groene banen in de VS, terwijl het bijdraagt aan het milieu en de gezondheid van de gemeenschappen die we bedienen.”

Levensduur wordt aanzienlijk verlengd

De bussen worden voorzien van de in eigen huis ontwikkelde SEA-Drive aandrijflijnen. Bovendien krijgen ze ook een vehicle-to-grid-mogelijkheid. Volgens SEA Electric zal de elektrificatie de levensduur van de bussen met meer dan tien jaar verlengen. Bovendien is het ook een heel betaalbare oplossing, het ombouw kost aanzienlijk minder dan de helft van een nieuwe elektrische bus.

Ombouw door ombouwpartners

Aanvankelijk was het nog helemaal niet duidelijk of SEA ook de daadwerkelijk ombouw zou uitvoeren of dat het bedrijf alleen de aandrijflijnen zou leveren. SEA verklaarde echter aan Electrive.com dat het bedrijf ook de ombouw zal verzorgen. De daadwerkelijke ombouw wordt bij de ombouwpartners van SEA Electric ondergebracht. Dat gaat uiteraard een tijdje duren. Men heeft vijf jaar uitgetrokken voor het aanpassen van de 10.000 schoolbussen.

Samenwerking

Volgens John McKinney, President en CEO van Midwest Transport Equipment, zal de samenwerking met SEA Electric ervoor zorgen dat het bedrijf sneller kunnen reageren op de behoeften van klanten. “Nu de industrie zich ontwikkelt in de richting van nulemissie, positioneert ons partnerschap met SEA Electric ons goed om een leider te zijn op het gebied van elektrificatie,” aldus McKinney.

Ook naar Europa

SEA Electric is overigens niet alleen actief op het gebied van het ombouwen van bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf is ook een fabrikant. Het leverde dit jaar al meer dan 500 elektrische bedrijfsvoertuigen af en wil tegen eind 2023 meer dan 15.000 elektrische voertuigen (om)bouwen. Onlangs kondigde SEA Electric een elektrisch platform aan voor een kleine vrachtwagen die met een gewoon rijbewijs kan worden bestuurd. Een paar weken geleden kondigde het bedrijf ook een order voor 1.150 elektrische trucks aan. Daarnaast is SEA Electric ook van plan om uit te breiden naar de Europese markt.

Vorig artikelSsangYong Korando e-Motion wordt volgend jaar in Europa gelanceerd
Volgend artikelDe Chrysler Airflow gaat wellicht eerder in productie dan we denken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in