Schaeffler zet in op e-mobiliteit met overnameplannen voor Vitesco

Schaeffler zet in op e-mobiliteit met overnameplannen voor Vitesco

De Duitse auto-onderdelenfabrikant Schaeffler wil de fabrikant van e-mobiliteitsoplossingen Vitesco overnemen voor een bedrag van ongeveer €3 miljard. De overname zou Schaeffler een leidende positie op de markt voor e-mobiliteitsoplossingen geven. De overname is een belangrijke stap voor Schaeffler, aangezien e-mobiliteit een groeiende markt is.

Bedrijven

Schaeffler is een Duitse auto-onderdelenfabrikant met een focus op aandrijfsystemen, chassis en mechatronica. Het bedrijf is opgericht in 1883 en heeft wereldwijd meer dan 83.000 werknemers. Schaeffler is een van de grootste auto-onderdelenfabrikanten ter wereld, met een omzet van meer dan €14 miljard in 2022.

Vitesco is een Duitse fabrikant van e-mobiliteitsoplossingen, waaronder elektromotoren, batterijen, en aandrijfsystemen. Het bedrijf is opgericht in 2021 en heeft wereldwijd meer dan 40.000 werknemers. Vitesco is een van de snelst groeiende bedrijven in de automotive sector, met een omzet van meer dan €10 miljard in 2022.

Overname

Schaeffler wil Vitesco overnemen voor een bedrag van ongeveer €3 miljard. De overname zou Schaeffler een leidende positie op de markt voor e-mobiliteitsoplossingen geven. Schaeffler is al sinds 2019 een meerderheidsaandeelhouder van Vitesco, met een belang van 46%.

De overname is nog niet afgerond, maar Schaeffler verwacht dat de overname in de eerste helft van 2024 zal worden afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie en de mededingingsautoriteiten in andere landen.

Impact

De overname van Vitesco door Schaeffler zou een aantal voordelen voor beide bedrijven opleveren. Schaeffler zou toegang krijgen tot Vitesco’s expertise op het gebied van elektromotoren, accu’s, en aandrijfsystemen. Vitesco zou op zijn beurt weer toegang krijgen tot Schaeffler’s wereldwijde netwerk en infrastructuur.

Voordelen

De overname zou ook een aantal voordelen voor de klanten van beide bedrijven opleveren. Schaeffler zou zijn portfolio aan e-mobiliteitsoplossingen kunnen uitbreiden en zijn klanten een breder scala aan producten en diensten kunnen bieden. Vitesco zou zijn klanten een breder scala aan producten en diensten kunnen bieden dankzij Schaeffler’s expertise op het gebied van aandrijfsystemen en chassis. Ook voor de klanten van beide bedrijven zou de overname een aantal voordelen opleveren.

Daarom is de overname van Vitesco door Schaeffler een belangrijke stap, zowel voor beide bedrijven als voor de markt. De overname zou Schaeffler een leidende positie op de markt voor e-mobiliteitsoplossingen geven, en zou een aantal voordelen opleveren voor zowel Schaeffler, Vitesco als de klanten.

Vorig artikelMet een Tesla naar Spanje via uitsluitend Superchargers
Volgend artikelRenault, Volvo en CMA CGM bundelen krachten voor ontwikkeling elektrische bestelwagens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in