Scania lanceert elektrische truck voor langere afstanden

Scania elektrische truck voor langere afstanden

Scania introduceert een nieuwe generatie van volledig elektrisch aangedreven vrachtwagens die geschikt zijn voor lange(re) afstanden. Een belangrijke mijlpaal voor het Zweedse merk, dat hiermee haar geëlektrificeerde aanbod aanzienlijk uitbreidt.

Mijlpaal

Christian Levin, de CEO van Scania: “Deze introductie betekent een belangrijke mijlpaal voor ons en voor onze partners. We vergroten nu ons aanbod in alle dimensies door nieuwe mogelijkheden te bieden voor een enorme selectie klanten en het hele transport ecosysteem. Deze trucks maken deel uit van oplossingen die alle mogelijkheden bevatten waar een naar elektrificatie smachtende transportindustrie om vraagt.”

Scania DNA

De nieuwe generatie elektrische trucks is leverbaar met de R- of S-series slaapcabines en wijkt, op de aandrijving na, nauwelijks af van de nieuwste conventioneel aangedreven Scania vrachtwagens. Zo zijn ook deze BEV-vrachtwagens modulair, betrouwbaar en efficiënt. Volgens Scania zijn de elektrisch aangedreven trucks qua totale kosten minstens gelijk aan conventionele exemplaren — en in de toekomst mogelijk zelfs aantrekkelijker.

Totaalpakket

Naast de elektrische trucks zelf biedt Scania nog tal van andere oplossingen en diensten aan. Denk hierbij aan oplossingen met betrekking tot opladen, financiering, verzekering en onderhoud. Op deze manier wil Scania de overstap naar ‘elektrisch’ voor bedrijven makkelijker en dus aantrekkelijker maken. Fredrik Allard, Senior Vice President en Hoofd Elektrificatie bij het merk: “We faciliteren de overgang voor onze klanten door belangrijke klantwaarden op te nemen in ons aanbod, zoals een hechte samenwerking en zero emission.”

Verschillende combinaties mogelijk

Met de nieuwe Scania trucks kunnen klanten bakwagens of trekker-opleggercombinaties inzetten, waaronder gekoelde voedseltransporten. De actieradius varieert afhankelijk van het gewicht, de configuratie en de topografie, maar een 4×2-trekker met zes accu’s (in totaal 624 kWh aan accucapaciteit) kan rekenen op een bereik van maximaal 350 km tussen laadbeurten, met een gemiddelde snelheid van 80 km/u op snelwegen. Mogelijkheden om op te laden tijdens de verplichte rusttijd van 45 minuten van de chauffeur vergroten uiteraard de actieradius.

Vooralsnog biedt Scania de nieuwe elektrische trucks aan als 4×2-trekkers of 6×2*4 bakwagens. Eerstgenoemde profiteert van Europese regelgeving met betrekking tot de maatvoering van elektrische trucks, waardoor er wat meer ruimte is voor het accupakket. De productie van de nieuwe Scania trucks begint in het derde kwartaal van 2023.

Vorig artikelDeutschlandnetz leidt zoals te verwachten tot een hoop gedoe
Volgend artikelElektrische Yamaha NEO scooter is nu beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in