Saietta neemt e-Traction over van Evergrande

Saietta neemt e-Traction over van Evergrande

Een maand of twee geleden kwamen de financiële problemen bij het Chinese vastgoedconcern Evergrande in het nieuws. Omdat Evergrande ook een automobieldivisie heeft, kwam het nieuws hard aan in Apeldoorn. Daar is namelijk e-Traction gevestigd, dochter van Evergrande.

Vanwege de crisis bij de Chinese vastgoedreus werd e-Traction in de etalage gezet om de schuldenlast, die maar liefst 260 miljard euro bedraagt – enigszins iets omlaag te brengen. Het in Apeldoorn gevestigde e-Traction, dat sinds 2019 onderdeel van de Evergrande Group is, heeft ongeveer zestig medewerkers in dienst. Gelukkig werd er vrij snel een overnamekandidaat gevonden in de vorm van de Saietta Group, een Engelse specialist op het gebied van elektrische aandrijflijnen. Volgens de Saietta-groep is de overname bedoeld om de eigen groeistrategie te stimuleren. Dit dankzij de “commerciële en technische capaciteiten” van e-Traction en de “gevestigde productiefaciliteit” voor vermogenselektronica.

Hoge verwachtingen

De Britten hebben hoge verwachtingen van e-Traction: “Deze overname zal Saietta in staat stellen ons businessplan met enkele jaren te versnellen”, vertelt Wicher Kist, CEO van Saietta. “Het hele e-Traction team heeft meer dan 10 jaar succesvolle ervaring in het ontwerpen, produceren, verkopen en leveren van complete e-assen en elektrische aandrijfsystemen met miljoenen real-world wegkilometers en bewezen vermogenselektronica.”

Werkgelegenheid blijft behouden

Er is geen overnameprijs genoemd. Saietta is van plan alle werknemers van e-Traction over te nemen en ook de vestiging in Apeldoorn, Nederland, te behouden. Hoewel Steven Hsieh, CEO van e-Traction, niet wordt genoemd in de aankondiging van Saietta schijnt hij wel in dienst te blijven en als Saietta-bestuurslid ook verantwoordelijk te zijn voor de Aziatische activiteiten. Edgar Ooijman, CFO van e-Traction CFO: “Ik ben verheugd om onze lange ervaring in elektrische aandrijvings- en hoogspanningscomponenten te combineren met de strategie van Saietta. Het past goed bij elkaar en zal onze gezamenlijke aanwezigheid in verschillende marktsegmenten versterken.”

Vorig artikelFlixbus ontwikkelt door brandstofcellen aangedreven langeafstandsbus
Volgend artikelNieuwe routeplanner voor elektrische auto’s: ElectricRoutes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in