Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

Rose Reveal Plus

Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

Valsspelen met mate

Natuurlijk gaat dat valsspelen maar in beperkte mate op. De trapondersteuning van een e-bike mag wettelijk immers maar tot een snelheid van 25 km/u werken. Anders is het een speed pedelec en die herken je meteen aan het verplichte verzekeringsplaatje. Bij hogere snelheden op de vlakke weg heb je dus niet zo veel aan die trapondersteuning. Maar zodra je bergop gaat, of een fikse tegenwind hebt, dan maakt de elektrische trapondersteuning het fietsen toch een stuk prettiger. Die snelheidsbeperking is dan ook zo’n beetje de enige beperking die je met de Rose Reveal Plus hebt.

Rose Bikes Reveal Plus elektrische racefiets

Verschil is echt amper te zien

Je kunt verder echt bijna nergens aan zien dat het een e-bike is. De motor heeft minimale afmetingen, is in de naaf gemonteerd en de aansluitkabel is in het frame weggewerkt. De accu zit op zijn in de onderbuis verstopt, die amper dikker is dan een normale onderbuis. De kabels voor de e-drive zijn, net als de rem- en schakelkabels, volledig in het carbon frame geïntegreerd. Er is ook geen groot display op het stuur, want de bediening gaat via een subtiel, in het frame ingebouwd bedieningspaneeltje. Kortom: aan de buitenkant kun je niet zien dat deze racefiets is voorzien van trapondersteuning. Je merkt het misschien het eerste als je de fiets optilt. Hij is namelijk wel een paar kilo zwaarder dan een normale racefiets. Maar met een gewicht van ongeveer elf kilo is de Reveal Plus erg licht voor een e-bike. Een leek zal het aan het gewicht niet merken.

Bereik 100 of 170 kilometer

Al fietsend zul je dat verschil natuurlijk wel een beetje merken. Maar zodra de benen moe worden, de wind in kracht toeneemt of als je het zoveelste hellinkje op moet, dan is de 55 Nm ondersteuning van de Mahle X20-naafmotor natuurlijk heel prettig. Volgens Rose Bikes heeft de Real Plus een bereik tot 100 kilometer. Best wel veel, aangezien de accu een capaciteit van slechts 250 Wh heeft. Dat bereik kun je eventueel met nog eens 70 kilometer vergroten door een extra accu van 185 Wh in de bidonhouder te doen. De status van de accu kun je zien door middel van een kleine LED-strip in de bovenbuis. Je kunt eventueel ook gebruik maken van de Mahle-app, waarmee je de fiets met jouw smartphone kunt connecten, zodat die dan dienstdoet als boordcomputer.

Twee uitvoeringen

Kopers kunnen kiezen uit een matzwarte en een ‘fancy’ kleurstelling. Ook hebben ze de keus uit twee uitvoeringen. De uitvoering met een mechanische Shimano ‘105’ schakelgroep is meer voor de beginners bedoeld terwijl de echte fanatiekeling liever voor de elektronische Ultegra Di2 schakelgroep en carbon wielen gaat. Maar die kost in plaats van zo’n 4.000 euro dan ook ongeveer 6.500 euro. De Rose Reveal Plus staat sinds begin deze maand in de showroom van de dealers van Rose Bikes.

Vorig artikelNieuwe Mercedes-Benz eSprinter krijgt actieradius tot 400 kilometer
Volgend artikelAmogy kondigt truck met ammoniak als energiedrager aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in