Regis Epic0 LEV’s

Rolling the City wil Amsterdamse binnenstad met LEV’s duurzamer en leefbaarder maken

Vorige week lanceerde de Amsterdamse start-up Rolling the City de nieuwe Epic0 LEV’s van de Italiaanse fabrikant Regis. Deze geheel nieuwe Light Electric Vehicles (LEV’s) zijn compacte, elektrische voertuigen die geschikt zijn voor een groot aantal soorten van goederenvervoer in stedelijke omgevingen.

De voertuigen uit de Epic0-range zijn leverbaar in verschillende opbouwvarianten. Tijdens de onthulling konden we een pick-up, dichte besteller en chassiscabine bekijken. Deze zijn per direct leverbaar maar er zijn nog meer configuraties in ontwikkeling. Rolling the City zal de serie begin 2020 verder uitbreiden met een kipper en speciale versies voor afvalverzameling en gekoeld transport. Wie een opbouw op maat wil laten maken, kan het beste kiezen voor een chassiscabine.

Kleiner model op komst

De actieradius van maximaal 170 kilometer is voldoende voor een dag in een gemiddelde Europese binnenstad waarbij het laadvermogen van 700 kg voor bijna alle vervoerstaken zal voldoen. Wie dat zelfs iets te veel van het goede vindt moet nog even geduld hebben. Er komt komend voorjaar ook een kleinere variant van de Epic0. Dit model krijgt een laadvermogen van 400 kilo en heeft ook een actieradius van 170 kilometer.

Italiaans product

De LEV’s van Regis worden gemaakt in de gelijknamige Italiaanse fabriek, die onderdeel is van Mecaprom Motors. Wie dit bedrijf niet kent: het bedrijf levert wereldwijd elektrische aandrijfconcepten voor grote merken in de auto-industrie, waaronder FCA, Alfa Romeo en Honda. De Epic0 LEV’s zijn e eerste voertuigen die Mecaprom/Regis zelf op de markt brengt.

Regis Epic0 LEV’s

Niet alleen Amsterdam

Marijn Romer, co-founder van Rolling the City, vertelde tijdens de onthulling van de Epic0 dat zijn bedrijf de Regis LEV’s in eerste instantie alleen in Amsterdam aflevert maar dat men het afzetgebied daarna snel wil uitbreiden. Hij benadrukt dat de vraag naar elektrische vervoersoplossingen snel toeneemt omdat steeds meer gemeenten zero-emissie zones voor hun binnensteden aankondigen. Bedrijven die vanwege zo’n zero-emissie zone of gewoon uit eigen overweging over wil stappen naar elektrisch vervoer, zijn nu aangewezen op een heel beperkt aanbod aan elektrische bestelauto’s die maar mondjesmaat leverbaar zijn. Daar wil Romer met de LEV’s van Regis op in gaan spelen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven