Rivian pick-up tank turn

Rivian pick-up doet de “tank turn”!

Afgelopen zomer stond er heel even een video online waarin de Rivian pick-up letterlijk om zijn as draaide. Dat wordt in het Engels een “tank turn” genoemd omdat zo’n manoeuvre alleen met een tank of ander voertuig met rupsbanden mogelijk is. Maar nu is er ook een officiële video van Rivian en ook daar zien we die tank turn!

Onderstaande video staat op het Youtube-kanaal van Rivian. De grap van een elektrische auto met een skateboard chassis is dat ieder wiel zijn eigen elektromotor heeft. Die kun je niet alleen tegelijk dezelfde kant op laten draaien, maar ook tegengesteld, net zoals ook met rupsbanden mogelijk is. Op die manier kun je een voertuig letterlijk om zijn as laten draaien. Uiteraard gaat dit niet vanzelf, er schuilt ongetwijfeld de nodige techniek achter. De boel gaat daarbij evengoed wel een beetje wringen. Daarom doe je zoiets bij voorkeur als je wat minder grip op de ondergrond hebt, dus in modder, sneeuw en zand. Anders blijft er niet zo veel van je banden over. Maar juist in het terrein, waar je wel eens te maken hebt met heel scherpe bochten, komt deze techniek natuurlijk uitstekend tot zijn recht.

Rivian SUV en pick-up

Voor zover wij weten, zal deze techniek op de viermotorige uitvoeringen van zowel de Rivian R1T pick-up als de R1S SUV beschikbaar zijn. Een feature die duidelijk maakt dat een elektrische aandrijflijn niet alleen vanwege het enorme koppel ideaal is voor een terreinwagen. En daarmee is de Rivian R1T niet alleen de snelst accelererende maar ook de meest wendbare elektrische pick-up.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven