Homee-NieuwsRivian is gestart met de serieproductie van de R1T pick-up

Rivian is gestart met de serieproductie van de R1T pick-up

Rivian is daadwerkelijk begonnen met de serieproductie. Het bedrijf, een van de meest veelbelovende startups in de branche, heeft twee modellen ontwikkeld. De productie van de R1T pick-up is nu van start gegaan. De productiestart van de R1S SUV volgt waarschijnlijk binnenkort.

Er gingen een paar maanden van vertraging aan vooraf maar Rivian is eindelijk gestart met de productie van elektrische auto’s voor klanten. Het bedrijf bouwde (uiteraard) al eerder een aantal prototypes en pre-productievoertuigen.

Rivian R1T in productie

Ook in Europa

De fabriek van Rivian is gevestigd in de stad Normal in de staat Illinois. Maar daar blijft het niet bij. Rivian wil namelijk ook elektrische auto’s in Europa gaan bouwen. De startup zal voor de Europese markt waarschijnlijk alleen de R1S SUV gaan aanbieden. De markt voor pick-ups is hier immers niet zo hoog. Bovendien richt Rivian zich met de R1T vooral op recreatieve gebruikers van pick-ups, iets wat in Europa helemaal een zeldzaamheid is. Waar de Europese fabriek van Rivian precies komt, is nog niet bekend. Ook is er nog geen concreet tijdschema voor de Europese lancering van de R1S.

Eerste elektrische pick-up

Met de R1T is Rivian de eerste die een volledig elektrische pick-up in serie bouwt. De grootste concurrentie is de verwachten, dat komend voorjaar start met de serieproductie van de in de VS razend populaire F150 pick-up begint. Ook Tesla heeft een elektrische pick-up aangekondigd. Het is nog de vraag wanneer die daadwerkelijk in productie gaat. Tesla heeft grote moeite om aan voldoende accucellen te komen om aan de stijgende vraag te voldoen. Ook het tekort aan chips zal de Californische autofabrikant parten spelen.

Later ook compactere modellen

In een later stadium wil Rivian ook compactere modellen aanbieden. Deze zijn bedoeld voor grotere productievolumes en ook meer afgestemd op de behoeften van de internationale markt.

Daarnaast heeft Rivian een mega-order van mede-investeerder Amazon. Rivian gaat voor de e-commercegigant maar liefst 100.000 elektrische bestelwagens bouwen. De productie daarvan moet nog dit jaar starten. Volgend jaar verwacht men 10.000 van deze bestelwagens af te leveren. Ook hiervoor maakt Rivian gebruik van het eerder genoemde skateboard-platform.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos