elektrische bestelwagen Rivian Amazon Europa

Rivian gaat elektrische bestelwagens ook in Europa produceren

De elektrische bestelwagen die Rivian voor Amazon gaat bouwen, komt waarschijnlijk ook in Europa op de weg. Opvallend, omdat de Amerikaanse e-commercegigant hier voornamelijk met DHL samenwerkt, en hier dus niet met eigen voertuigen bezorgt. Toch zoekt Rivian productiefaciliteiten in Europa.

Ook in Europa

Iedereen wist niet beter of Rivian zou de elektrische bestelwagens in de eigen fabriek in Normal, (Illinois) gaan bouwen. Rivian, in 2009 door R.J. Scaringe, heeft nu ook het oog laten vallen op locaties in het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Duitsland. Dit weet in ieder geval het Amerikaanse persbureau Bloomberg te melden. Kennelijk wil men een deel van de 100.000 elektrische bestelwagens voor Amazon in Europa produceren. De al veel eerder aangekondigde pick-up en SUV zal Rivian ‘gewoon’ in de Verenigde Staten bouwen. De productie van de pick-up start waarschijnlijk al in juni. De eerste eenheden van de SUV rollen als het goed is in augustus van de band.

Amazon

Amazon wil al vanaf 2022 emissievrij gaan leveren. Hiervoor zijn de elektrische bestelwagens van Rivian nodig, die in nauwe samenwerking met Amazon worden ontwikkeld. De bestelwagens rollen naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2021 van de assemblagelijn in de eigen fabriek van Rivian in Normal, Illinois. Men ontwikkelt, op basis van het flexibele en modulaire elektrische platform van Rivian, diverse varianten die variëren op het gebied van laadvolume en cabines. De actieradius van de elektrische bestelwagen ligt naar verwachting tussen de 200 en 250 kilometer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven