Lucid Air actieradius 832 km EPA

Rijbereik van 832 kilometer voor de Lucid Air

Afgelopen voorjaar liet Lucid Motors al doorschemeren dat de Air een buitengewoon grote actieradius zou krijgen. Dat die maar liefst 832 kilometer zou bedragen, konden we toen nog niet vermoeden. Hiermee verslaat de Lucid Air de gevestigde orde met grote overmacht.

Actieradius nog niet officieel bevestigd

Het geclaimde bereik is afkomstig van tests in het laboratorium van FEV. Daarbij hanteerde men de ’officiële EPA-standaardtestprocedure’. De officiële waarde die door het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) wordt toegekend, moet nog worden vastgesteld. Volgens de EPA heeft de Tesla Model S Long Range Plus met 647 kilometer nog steeds de grootste actieradius onder de volledig elektrische, in serie geproduceerde auto’s. Tesla gebruikt hiervoor een accupakket van 100 kWh. De accucapaciteit van de Lucid Air is nog niet bekend.

Nieuwe standaard

“Ik ben blij dat de onafhankelijke FEV heeft bevestigd dat de Lucid Air een geschat EPA-bereik van 517 mijl zal hebben,” zegt Lucid Motors-directeur Peter Rawlinson. “Ik geloof dat onze 900-volt architectuur, beproefde accupakketten, sterk geminiaturiseerde motoren en vermogenselektronica, geïntegreerd transmissiesysteem, aerodynamica, chassis en thermisch systeem, software en algemene systeemefficiëntie nu op een punt zijn gekomen waarop een nieuwe standaard en talrijke wereldwijde innovaties worden bereikt.”

Ervaring bij Tesla en in elektrische motorsport

Rawlinson was voorheen bij Tesla verantwoordelijk voor de Model S. Hij benadrukte dat de aandrijftechniek van de Air door Lucid Motors zelf is ontwikkeld. Deze is mede gebaseerd op de ervaring die Lucid Motors heeft opgedaan in de motorsport. Lucid Motors levert bijvoorbeeld al accu’s voor de Formule E-raceserie.

Onthulling

Lucid Motors wil de productieversie van de Air op 9 september officieel presenteren. Dan weten we meer over elektrische sedan, waarin alles is gericht op technische en aerodynamische efficiëntie.

Naast het definitieve ontwerp verwachten we dat er dan ook meer details over de specificaties, uitrusting en prijzen worden vrijgegeven. Tot nu toe weten we alleen iets over het bereik, en dat de duurdere versies twee motoren met een gezamenlijk vermogen van ruim 700 kW krijgen.

Overigens is Lucid Motor van plan om al vrij snel, nog dit jaar, met de productie te beginnen. De klanten in de VS krijgen hun voertuigen vanaf 2021. Lucid Motors wil de Air later ook op de Europese en Chinese markt uitbrengen, maar daar is nog geen concreet tijdschema voor.

2 Comments

 • Bas van der Weerd| 17/08/2020 bij 08:48

  Klopt, maar er zijn heel veel verschillende gegevens genoemd: 75, 90, 100, 110 en 130 kWh. Ook schijnt Rawlinson “less than 130 kWh” te hebben gezegd. Maar zolang er niets echt duidelijk is, houden wij het er op dat we het niet weten. Persoonlijk lijkt mij een 100 of 110 kWh accu het meest waarschijnlijk. Als het 90 kWh blijkt te zijn, zijn ze bij Lucid héél goed bezig qua efficiency.

  Volgens Electrek kun je het EPA-bereik met 1,12 vermenigvuldigen om een indicatie van het WLTP-bereik te krijgen. Dat zou dan 932 km zijn. De grens van 1000 km komt in beeld 🙂 .

 • Remco Rietveld| 12/08/2020 bij 22:46

  Accupakket van de lucid is waarschijnlijk 130 kw.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven