Rij-impressie Audi e-tron GT – de ultieme rijmachine?

De Audi e-tron GT lijkt alleen qua stijl op de eerste Audi e-tron. Dat is niet zo gek want de e-tron GT heeft ook veel meer gemeen met de Taycan van zustermerk Porsche. Maar het gaat te ver om die twee auto’s zustermodellen te noemen. Werner Budding reed met de e-tron GT op de RDW-kombaan.

Die kombaan van de RDW is natuurlijk dé plek om een snelle auto als de Audi e-tron GT uit te proberen. Hier kun je de 350 kW van de e-tron GT volop benutten en dat is geen enkel probleem met deze auto. De Audi e-Tron GT is een sportieve auto maar hij beschikt ook, zoals het een echte GT betaamt, over een volwaardige achterbank. Achterin beschik je over meer dan voldoende zitruimte en ook de kofferbak is volwaardig.

Rij-impressie Audi e-tron GT

Quattro

Hij beschikt over vierwielaandrijving dankzij elektromotoren op de vooras en de achteras. Normaal gesproken worden alleen de voorwielen aangedreven. Indien er meer tractie of power benodigd is dan springt ook de achterste elektromotor bij. Hierdoor heeft deze Audi een ‘elektrische’ vorm van de bekende Quattro-aandrijving.

Power genoeg

De elektromotoren van de e-tron GT leveren zo’n 350 kW. Zoals je in de video van Werner Budding kunt zien, is dat meer dan voldoende. Maar als je nog meer vermogen wilt dan kuin je ook de Audi RS e-Tron GT bestellen, dan beschik je over maar liefst 440 pk. De vraag is of je dat wel nodig hebt. In de Boost-modus leveren de motoren van de ‘normale’ e-tron GT 390 kW waarmee hij in 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u sprint en een topsnelheid van 245 km/u haalt. Knappe jongen die dit niet voldoende vindt. Het is uiteindelijk een sportsedan, geen raceauto. Voor de volledigheid: de RS-versie heeft een top van 250 km/u en sprint in 3,3 sec naar de 100 km/u.

Laden met 800 volt

De e-tron GT heeft dezelfde laadtechnologie als de Porsche Taycan, met een systeemspanning van 800 volt. Lang niet alle laadstations zijn daar geschikt voor maar ook een normale 400 V DC-lader gaat het laden verbluffend snel. Bovendien zul je niet eens zo vaak hoeven te laden, de WLTP-actieradius bedraagt een respectabele 487 km.

Voor de rest zouden wij zeggen: bekijk op je gemak de video van Werner Budding. Beelden zeggen veel meer dan woorden.

Rij-impressie Audi e-tron GT

Vorig artikelPiëch Mark Zero: in 5 minuten opladen tot 80%
Volgend artikelDe eerste teaserfoto’s van de Smart eSUV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in