dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsReserveringen voor Tesla Roadster weer mogelijk

  Reserveringen voor Tesla Roadster weer mogelijk

  De reserveringen voor de nieuwe generatie van de Tesla Roadster zijn weer geopend, nadat Elon Musk aankondigde dat het bedrijf volgend jaar met de productie zou beginnen. Iedereen die geïnteresseerd is in een nieuwe Tesla Roadster – ook in Nederland – kan er een reserveren.

  Voor een reservering is een Ideal- of creditcardbetaling van € 4.000 vereist, daarnaast dien je binnen tien dagen nog eens € 39.000 over te maken:

  Tesla Roadster reserveren

  Eerste presentatie was al in 2017

  We moeten voor de Tesla Roadster even terug in de tijd. De eerste generatie was een geëlektrificeerde Lotus Elise. Een leuke en mooie auto, maar in geen enkel opzicht vergelijkbaar met de nieuwe generatie. Die presenteerde Tesla in november 2017, toen men ook de Semi onthulde. Chief Designer Franz von Holzhausen kwam toen met de nieuwe Roadster uit een Semi rijden.

  Eerst Model 3 en Model Y

  Sindsdien heeft Tesla zich vooral bezig moeten houden met het op de markt brengen van de Model 3 en Model Y. Logisch, dat zijn de volumemodellen waar het grote geld mee verdiend wordt. Die inkomsten waren, na jaren van flinke investeringen, hard nodig.

  Productiecapaciteit

  Bovendien had Tesla niet voldoende productiecapaciteit om de Roadster – en de Semi en Cybertruck – te kunnen bouwen. Nu de Amerikaanse autoproducent ook Gigafactories in Shanghai, Berlijn en Texas heeft is er eindelijk ruimte om de productie van de eerder aangekondigde modellen op te pakken. Bovendien heeft Tesla nu ook een model accucel (de ‘4680’) ontwikkeld die Tesla zowel zelf gaat produceren als ook elders laat maken.

  Uitdagingen

  Maar Tesla staat nog steeds voor een aantal uitdagingen met betrekking tot de productie van de Roadster. Zoals de lithiumvoorraden, die mede door de Russische invasie in Oekraïne steeds schaarser worden, net op het moment dat de automobielindustrie ze hard nodig heeft. Elon Musk, bij de opening van Gigafactory Texas: “We zullen volgend jaar beginnen met de productie van de Cybertruck. We zullen dan ook de Roadster en Semi gaan produceren. Dus dat komt er allemaal aan. Dit jaar staat in het teken van opschalen. Volgend jaar komt er een enorme golf van nieuwe producten”.

  Next-gen Roadster

  Eerder deze maand, bij de opening van de Gigafactory bij Austin (Texas) vertelde Elon Musk dat Tesla in 2023 met de productie van de next-gen Roadster zal beginnen. Ook vertelde Chief Designer Holzhauzen in februari 2022 tijdens zijn optreden in de podcast Spike Car Radio dat Tesla hard werkt aan de ontwikkeling van de volledig elektrische supercar: “We zijn bezig met de Roadster. Ik zou willen dat we sneller werkten, maar ik moet ook zeggen dat we in de tijd dat we bezig zijn met de ontwikkeling, ook veel hebben geleerd. Zoals met de Plaid, dat een geweldig leerplatform is, en al die ervaringen zullen hun weg weten te vinden naar een veel betere Roadster”.

  En de specificaties? Tsja, daar zal het niet aan liggen:

  Tesla Roadster specificaties

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos