Renault Zoe e-sport RS

Renault Zoe RS komt mogelijk over drie jaar

Er waren de laatste jaren al wat geruchten over een sportieve versie van de Renault Zoe. Deze lijkt er nu daadwerkelijk te gaan komen. We zijn benieuwd of deze Zoe RS inderdaad een voortrekkersrol in gaat nemen. Dan zijn er over een paar jaar namelijk nog meer sportieve EV’s te verwachten.

Studiemodel in 2017

Er was al een paar jaar geleden sprake van een Zoe RS. Het Franse merk presenteerde in 2017 immers een 460 pk sterke Zoe e-Sport conceptcar. Dat studiemodel had twee elektromotoren die gezamenlijk een gecombineerd vermogen van 340 kW (462 pk) genereerden. Hiermee kon het studiemodel in 3,2 seconden accelereren van 0 tot 100 km/uur. De topsnelheid van 210 km/uur zou elektronisch begrensd zijn en in minder dan 10 seconden worden bereikt.

Sportieve auto’s moeten maatschappelijk aanvaardbaar zijn

Dat model is helaas nooit verder doorontwikkeld. Maar Ali Kassai, hoofd van de productplanning van Renault, denkt dat de tijd er nu rijp voor is: “De maatschappij verandert snel. We moeten een manier vinden om sportieve auto’s maatschappelijk aanvaardbaar te maken. Ik denk dat Renault goed in staat is om die weg te vinden.” Hij vervolgt in zijn interview met Supercar: “We hebben hier lang over nagedacht. Het is wachten tot er geen technologische belemmeringen meer zijn. Dat betekent een auto met goede prestaties, maar ook duurzaam en economisch.”

Misschien al over drie jaar

Er wordt al geruime tijd gesproken van een heel snelle versie van de succesvolle elektrische Zoe van Renault, maar tot nu toe is er maar één prototype van op de weg gekomen. Kassai denkt dat de Zoe RS er nu wel vrij snel zal komen: “Het moet niet te lang duren. We waren toonaangevend op het gebied van elektrische voertuigen dus we moeten opschieten. Ik hoop over drie jaar.”

RS-lijn blijft nog even

Kassai zei ook dat Renault de productie van traditionele RS-modellen (dus met verbrandingsmotor) zo lang mogelijk wil voortzetten. “We zullen onze fans niet teleurstellen”, zei hij. “Als we deze auto’s kunnen aanbieden, zullen we dat ook doen.”

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven