ElectReon: Renault Zoe laadt inductief tijdens het rijden

Het Israëlische bedrijf ElectReon Wireless is het gelukt een Renault Zoe inductief te laten laden tijdens het rijden. In de Israëlische nederzetting aan de Middellandse Zee Beit Yanai is een 20 meter lang parcours met ingebouwde spoelen uitgezet. Er is door ElectReon geprobeerd een een energieoverdracht van 8,5 kW te bewerkstelligen en dit is gelukt met een rendement van ca. 91%. De volgende stap in de komende weken is de transmissiecapaciteit te verhogen tot meer dan 15 kW.

Deze resultaten zijn belangrijk met het oog op een grootschalig publiek-privaat testproject in Zweden. Daar zal een 1,6 km lang testparcours worden gebouwd met de technologie van ElectReon Wireless. Dit parcours is de weg tussen de luchthaven en het centrum van de stad Visby aan de westkust van het Zweedse Baltische eiland Gotland. Op dit traject zouden elektrische voertuigen dan inductief geladen moeten worden. Voor dit project is een budget van 116 miljoen Zweedse kroon (meer dan 11 miljoen euro) beschikbaar en de aanvang van de realisatie is gepland in november 2019.

Automatische activering door meegevoerde ontvanger

Op het gebied van dynamisch inductief laden is ElectReon een van de meest innovatieve bedrijven. De Israëli’s hebben een oplossing ontwikkeld om tijdens het rijden e-voertuigen via in-lane spoelen te laden. De spoelen liggen acht centimeter onder de oppervlakte en zijn onzichtbaar voor de weggebruikers. Ze worden geactiveerd zodra een elektrisch voertuig er overheen rijdt, aldus het meest recente persbericht van het bedrijf.

De oplossing is geschikt voor alle soorten e-voertuigen, inclusief bussen, vrachtwagens en personenauto’s, waarbij deze laatsten met een ontvanger van maximaal 12 kg kunnen worden uitgerust, terwijl vrachtwagens en bussen een zwaardere eenheid mee kunnen vervoeren om het laadproces te optimaliseren.

Eerste testritten in Zweden in Q1 2020

Apropos: ElectReon beweert te zijn begonnen met de installatie van de zelf ontwikkelde ontvangers in twee elektrische bussen en een zware vrachtwagen. De uitrusting van de truck zou volgens de huidige planning in december 2019 voltooid moeten zijn. Dit omdat de eerste testritten in Zweden in het eerste kwartaal van 2020 zouden moeten plaatsvinden. De bussen moeten in februari 2020 gereed zijn en zullen in april 2020 worden getest op met de genoemde spoelen uitgeruste wegen in Zweden en in Israël – aan de Klausnerstraße in de buurt van de Universiteit van Tel Aviv.

ElectReon Wireless is met de inductieve laadtechnologie.al betrokken bij verschillende samenwerkingsverbanden. In de zomer van 2018 kondigden de Israëli’s een partnerschap aan met de fabrikanten groep Renault-Nissan-Mitsubishi. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met onder andere het Israëlische busbedrijf Dan en het Franse bedrijf Hutchinson.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven