Renault nieuwe modellen 2022, waarvan een op de Morphoz lijkt

Renault vanaf 2022 met twee nieuwe elektrische cross-overs

Volgens berichten in de media brengt Renault vanaf 2022 twee nieuwe modellen uit, die zijn gebaseerd op het modulaire CMF-EV platform. De zal vergelijkbaar zijn met de Renault Kadjar. Het andere model zal een wat meer trendy cross-over of SUV zijn, mogelijk geïnspireerd op de Morphoz conceptcar.

CMF-EV platform

Het nieuwe CMF-EV platform wordt binnen de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie ontwikkeld. De partners willen in de toekomst nauwer samenwerken en meer synergieën bereiken. In maart gaf Renault met de Morphoz-studie een eerste preview van mogelijke elektrische auto’s op basis van CMF-EV (zie afbeelding). Volgens Normand is CMF-EV schaalbaar in lengte, breedte en hoogte, maar wel beperkt tot modellen in het compacte en middensegment.

Aerodynamica voor bereik tot 550 kilometer

Gilles Normand, bij Renault verantwoordelijk voor de EV’s, vertelt in een interview met Autocar dat de aerodynamica van dat tweede model beter wordt dan wat voor deze voertuigtypen gebruikelijk is. “Bij de elektrische auto’s besteden we bijzonder veel aandacht aan de luchtweerstand. Hiermee moet een bereik van ongeveer 550 kilometer mogelijk zijn.”

In totaal acht elektrische modellen in 2022

Renault wil haar klanten in 2022 in totaal acht elektrische auto’s aanbieden. Dat gaat uiteraard samen met de low-budget dochter Dacia. De meeste van hen zouden kleinere voertuigen zijn zoals de Renault ZOE, de elektrische versie van de Twingo die in 2020/2021 komt en de Dacia Spring. Deze laatste is in China al op de markt als Renault K-ZE maar wordt in Europa als Dacia aangeboden.

Brede doelgroep

Normand vertelt dat Renault in Europa met zijn elektrische auto’s een heel brede doelgroep in meerdere segmenten wil bereiken. Daarom krijgen de EV’s van Renault veel praktische mogelijkheden en een groter bereik. “We gaan al auto’s bouwen voor de segmenten onder de ZOE maar verwachten ook veel van de segmenten daarboven”, verklaarde Normand. “Mensen beseffen dat elektrische auto’s veilig en leuk zijn en dat ze tegenwoordig een veel beter bereik hebben dan de eerste elektrische auto’s.” Om al die segmenten te bereiken, zal Renault naar onze mening waarschijnlijk nog wat meer modellen moeten ontwikkelen dan alleen SUV’s en cross-overs.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven