Renault presenteert nieuwe generatie elektrische bestelwagens

Renault Kangoo E-Tech Electric en Master E-Tech Electric

Renault vernieuwt haar elektrische gamma met de nieuwe Kangoo E-Tech Electric, de tweede generatie van deze compacte elektrische bestelwagen. Daarnaast heeft het Franse merk ook de grotere Master E-Tech Electric opgewaardeerd.

Nieuwe Kangoo

De nieuwe Kangoo E-Tech Electric heeft een elektromotor met een vermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 245 Nm. De accu is qua capaciteit (45 kWh) vrij bescheiden, maar desondanks goed voor een WLTP-actieradius van maximaal 300 kilometer. In de basisuitvoering is de elektrische Kangoo uitgerust met een 11 kW AC-boordlader, een 22 kW lader is als optie verkrijgbaar. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is ook snelladen met een snelheid van 80 kW per uur mogelijk.

Renault Kangoo E-Tech Electric

On-board lader van 22 kW

Opvallend genoeg zijn alleen versies met de 22 kW-boordlader tegen meerprijs geschikt voor DC- of snelladen (tot max 80 kW). De andere configuraties moeten genoegen nemen met de 11 kW AC-lader.

Als de Kangoo inderdaad is uitgerust met de 22 kW-lader beschikt de accu ook over vloeistofkoeling en electronica die de accu automatisch tot de optimale temperatuur verwarmt. Dat zorgt voor een grote actieradius en een kortere laadtijd, aldus Renault.

Voor de duidelijkheid de drie beschikbare versies:

  • 3-fasen 11 kW boordlader
  • 3-fasen 22 kW boordlader
  • 3-fasen 22 kW boordlader en geschikt voor max. 80 kW DC-snelladen

Lengte varianten

De Kangoo E-Tech Electric zal verkrijgbaar zijn in twee lengtevarianten. De standaardversie, die als eerste verkrijgbaar zal zijn, heeft een laadruimte van 3,9 kubieke meter en 600 kg aan laadvermogen. In de toekomst zal Renault ook een langere versie aanbieden — deze heeft een laadvermogen van maximaal 800 kilogram en een laadruimte van 4,9 kubieke meter. Verder hebben beide uitvoeringen een trekvermogen van 500 kilogram.

Renault Master E-Tech Electric

Renault Master E-Tech Electric opgewaardeerd

DC-opladen zal in de toekomst ook mogelijk zijn voor de grotere Master E-Tech Electric, zij het in een veel trager tempo, namelijk slechts 22 kW per uur. Daarnaast is de opgewaardeerde Master E-Tech Electric standaard uitgerust met een AC-boordlader van 7,4 kW. Ook hier heeft Renault dus nog wat in te halen, als we naar de concurrentie kijken. Renault heeft het oude 33 kWh accupakket vervangen door een zwaardere 52 kWh accu. De bestelwagen is hierdoor goed voor een bereik van zo’n 200 kilometer.

Renault zal de vernieuwde Master E-Tech Electric in maar liefst 15 configuraties aanbieden — met keuze uit drie lengtes, drie hoogtes en bruto voertuiggewichten van 3,1 en 3,5 ton. Een variant tot 3,8 ton zal later beschikbaar komen.

Vorig artikelIONIQ 5 uitgeroepen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2022
Volgend artikelChevrolet bevestigt komst elektrische Chevy Blazer EV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in