Renault Master ZE met brandstofcel haalt actieradius tot 500 kilometer

De Franse autofabrikant Renault heeft samen met joint venture Hyvia meer informatie vrijgegeven over de aangekondigde Master H2 Tech bestelwagen. Deze brandstofcelvariant van de elektrische van de Master Z.E. wordt begin 2022 gelanceerd.

Drie versies

Men verwacht de eerste modellen tegen het einde van het jaar aan geselecteerde klanten te kunnen leveren, die de auto gaan testen. De officiële marktintroductie van de Master H2 Tech zal in het eerste kwartaal van 2022 plaats vinden. Tijdens een webpresentatie vertelde David Holderbach, CEO van Hyvia, dat men drie versies heeft gepland: een minibus met 15 zitplaatsen, een bestelwagen met een inhoud van 12 m³ en een bestelwagen met een inhoud van 19 m³.

Actieradius tot 500 km

Deze laatste variant is bedoeld om de kloof te dichten voor klanten die hogere eisen stellen aan actieradius of lading en biedt een actieradius tot 500 kilometer. Dit is in feite een ‘normale’ Master ZE die met een brandstofcel is uitgevoerd. Hij heeft het standaard 33 kWh accupakket, en daarnaast ook een 30 kW brandstofcel. Die combinatie maakt een actieradius van zo’n 500 kilometer mogelijk. De waterstoftank is onder het dak geplaatst en bevat afhankelijk van de versie drie tot zeven kilogram waterstof. De tijd om bij te tanken bedraagt naar verluidt slechts drie minuten.

De technologie van de Master H2 Tech zal afkomstig zijn van vier Renault-vestigingen in Frankrijk. Hyvia is overigens een joint venture van Renault en Plug-Power en richt zich op voertuigen met brandstofcellen op waterstof. Renault wil overigens ook deelnemen aan de ontwikkeling van een H2-infrastructuur.

Vorig artikelTimmermans komt met nieuwe stimuleringsplannen voor elektrisch rijden
Volgend artikelZo gaat de Mercedes EQE er waarschijnlijk uitzien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in