zondag, 1 oktober, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsRenault maakt de prijzen van de Mégane E-Tech Electric bekend

  Renault maakt de prijzen van de Mégane E-Tech Electric bekend

  De nieuwe elektrische Renault Mégane E-Tech Electric kan binnenkort besteld worden. Renault heeft de prijzen en uitvoeringen bekend gemaakt. De Mégane E-Tech Electric zal voor een behoorlijk scherpe prijs worden aangeboden en kan straks in vijf uitvoeringen worden besteld met accupakketten van 40 en 60 kWh.

  Wie al een pre-order heeft geplaatst, kan die nog dit jaar omzetten in een definitieve bestelling. Alle andere kopers kunnen hem vanaf 1 februari 2022 bestellen. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de leveringen zullen beginnen.

  Twee accupakketten, twee aandrijflijn en vijf uitvoeringen

  Renault zal de Mégane E-Tech Electric aanbieden in een EV40-versie met een 130 pk aandrijflijn alsmede een EV60-versie met aandrijflijnen van 130 en 218 pk. Bij de markintroductie zal echter alleen nog het 60 kWh accupakket beschikbaar zijn. Die is er in vijf uitrustingsniveaus. De later verkrijgbare EV40 zal in twee uitrustingsniveaus worden aangeboden. De prijzen variëren van € 35.390 voor de EV40 Equilibre tot € 41.790 voor de EV60 Evolution. Als je nu de goedkoopste versie van de Mégane E-Tech Electric wilt bestellen kom je uit op de EV60 Equilibre. Die kost met de 218 pk aandrijflijn en het 60 kWh accupakket € 39.990. Voor de meeste uitvoeringen zijn aanvullende uitrustingspakketten verkrijgbaar waardoor de prijs zo nog enige duizenden euro’s op kan lopen.

  Actieradius en laden

  De actieradius van de goedkoopste Mégane E-Tech Electric, de EV40 Equilibre, bedraagt 300 km volgens de WLTP-norm. Met de 218 pk motor heb je altijd het 60 kWh accupakket en een actieradius van 450 kilometer. De grootste actieradius haal je met de EV40 Evolution ER, die de lichtere 130 pk motor met het grotere 60 kWh accupakket combineert. Daarmee bedraagt de WTLP-actieradius 470 kilometer.

  Typisch voor Renault is de hoge AC-laadsnelheid van 22 kW. Aan de DC-snellader heeft de EV40 een laadsnelheid van 85 kW, de EV60 haalt een maximale laadsnelheid van 130 kW.

  Infotainment

  Het openR Link infotainmentsysteem biedt een verbeterde connectiviteit, integreert alle smartphonefuncties en heeft ook gratis ‘over the air’ software-updates.

  Duurzaamheid

  Ook benadrukt Renault dat er veel aandacht is besteed aan de duurzaamheid bij de productie van de Mégane E-Tech. Zo is in totaal 27,2 kilogram van de zichtbare en onzichtbare onderdelen gemaakt van gerecyclede kunststoffen. De Mégane E-Tech is volgens Renault aan het einde van zijn levenscyclus voor 95 % recyclebaar.

  Mobilize Charge Pass

  De klanten van Renault kunnen gebruik maken van Renault Mobilize Charge Pass, waarmee ze naar verluidt toegang hebben tot meer dan 260.000 openbare oplaadpunten in 25 Europese landen.

  Verder biedt de fabrikant op de accu een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer. In de Duitse media wordt ook gesproken over ‘Switch Car’ waarbij Mégane E-Tech-bestuurders voor de langere ritten toegang hebben tot een gratis alternatief voertuig. Of dat in Nederland ook wordt aangeboden, is ons niet bekend.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos