Renault compacte elektrische SUV

Renault lanceert volgend jaar compacte elektrische SUV

Renault toonde eerder dit jaar de Morphoz, een elektrische SUV die met een druk op de knop langer of korter wordt. Dat uitschuifbare aspect is een leuke gimmick maar nog niet levensvatbaar. Maar het onderliggende CMF EV-platform vormt wel de basis voor een nieuwe, compacte elektrische SUV.

Eigenlijk wilden de Fransen dit nieuwe model komend najaar presenteren op de Autosalon van Parijs maar die is – net als die van Genève – dit jaar geannuleerd vanwege de coronacrisis. Volgens het Franse automagazine L’argus is Renault bezig met een compacte elektrische SUV die is geïnspireerd op de hierboven afgebeelde Morphoz conceptcar. Deze nieuwe SUV zou in het voorjaar van 2021 worden gelanceerd. Intern heeft hij de codenaam BCB en wordt ongeveer 4,20 meter lang, dus ongeveer even groot als de Renault Captur. De BCB wordt de eerste elektrische auto van de Renaultfabriek in Douai. De innovatieve functie waarmee je de Morphoz langer en korter zal maken zal het in het productiemodel hoogstwaarschijnlijk niet halen. Maar hij krijgt volgens L’argus wel een actieradius van 600 kilometer wat in dit formaat auto’s nog steeds opmerkelijk is.

Keuzes in motoren en accupakketten

Volgens L’argus volgt de Franse fabrikant dezelfde strategie als Volkswagen met de ID.3. Die is beschikbaar zijn met verschillende elektromotoren en accu’s. De BCB zal er dus ook wel in een goedkopere versie met een beperktere actieradius komen. De nieuwe Renault SUV zou volgens L’argus vergelijkbaar zijn met de Peugeot e-2008, die in Nederland verkrijgbaar vanaf ongeveer 41.000 euro. Daarmee komt de auto in Nederland dus in aanmerking voor de aankoopsubsidie van 4000 euro.

Later ook een grotere elektrische SUV

L’Argus weet ook nog te melden dat Renault voor 2022 een andere, grotere SUV heeft gepland. Ook deze bouwt Renault op basis van het CMF EV-platform.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven