Renault Grand Kangoo E-Tech Electric: ideaal voor wie ruimte en flexibiliteit zoekt

Renault Grand Kangoo E-Tech Electric

Terwijl Renault van de Scenic een cross-over in plaats van een typische gezinsauto maakt, introduceert het ook een auto die best interessant is voor gezinnen. De nieuwe Renault Grand Kangoo E-Tech Electric, die op de IAA Mobility in München werd onthuld, oogt vrij anoniem maar is interessant als je een ruime en veelzijdige auto zoekt.

Vooral praktisch en functioneel

Waar de allereerste Renault Kangoo zich nog enigszins onderscheidde met zijn speelse design, is de huidige generatie van de Kangoo niet bepaald een blinkvanger. Dat geldt ook voor de Grand Kangoo, die qua design de lijnen van de reguliere Kangoo volgt, maar dan met enkele subtiele verschillen. De grotere lengte van het voertuig is duidelijk zichtbaar, maar dat maakt het uiterlijk niet bepaald imposanter. Het is natuurlijk ook vooral een praktische en ruime auto.

Ruimte en flexibiliteit in optima forma

De Renault Grand Kangoo E-Tech Electric is 40 centimeter langer dan de reguliere Kangoo en biedt daardoor meer ruimte voor passagiers en bagage. Dat maakt de Renault Grand Kangoo E-Tech Electric een interessante optie voor zowel particulieren als bedrijven. Met name taxibedrijven en bedrijven die actief zijn in het groepsvervoer zullen de Renault Grand Kangoo E-Tech Electric, die ruimte voor 7 personen plus bagage biedt, op hun shortlist zetten.

Nu is die ruimte natuurlijk al heel interessant maar de Grand Kangoo onderscheidt zich ook doordat het interieur uitermate flexibel kan worden ingedeeld. Je kunt alle stoelen van de tweede en derde zitrij individueel verschuiven, neerklappen en desgewenst ook verwijderen. Welke configuratie je ook wilt, met de Renault Grand Kangoo E-Tech Electric is het mogelijk.

De zeven stoelen zijn bovendien geheel volwaardig, zodat er ook echt zeven volwassenen met de Grand Kangoo E-Tech Electric kunnen worden vervoerd. Hierbij maakt de extra brede schuifdeur het instappen extra gemakkelijk.

Naast de ruimte en flexibiliteit biedt de Grand Kangoo E-Tech Electric ook een reeks veiligheids- en comfortfuncties. Het voertuig is uitgerust met moderne assistentiesystemen zoals adaptieve cruisecontrol, dodehoekwaarschuwing en parkeerhulp. Dit maakt het rijden niet alleen veiliger maar ook comfortabeler, wat bijdraagt aan de algehele rijervaring.

Renault Grand Kangoo E-Tech Electric

Specificaties en prestaties

De Grand Kangoo E-Tech Electric is uitgerust met een elektromotor die 90 kW/122 pk levert en een koppel van 245 Nm heeft. De auto haalt zijn energie uit een 45 kWh lithium-ion-accu, wat resulteert in een WLTP-actieradius van 265 kilometer. Hoewel dit niet baanbrekend is, is het voldoende voor dagelijks gebruik en korte ritten. De auto biedt dezelfde AC- en DC-oplaadmogelijkheden als zijn kleinere tegenhanger: 22 kW aan de normale AC-laadpaal en maximaal 80 kW aan de DC-snellader. Met name dat met 22 kW aan de AC-lader heeft absoluut zijn voordelen.

Motorvermogen: 90 kW/122 pk
Koppel: 245 Nm
Accucapaciteit: 45 kWh
Actieradius (WLTP): 265 km
AC Laadsnelheid: 22 kW
DC Laadsnelheid: 80 kW
Aantal zitplaatsen 1-7

Nog dit jaar in de showroom

Renault lanceert de Grand Kangoo E-Tech Electric naar verwachting aan het einde van het jaar. We mogen verwachten dat Renault dan inzet op een breed scala aan klanten. Of je nu een druk gezin hebt, een startende ondernemer bent of een groepsvervoer/taxibedrijf runt, deze elektrische zevenzitter belooft voor iedereen een passende oplossing te bieden. Hoewel de exacte prijsstelling nog niet bekend, is het duidelijk dat Renault mikt op een competitieve positie in het segment van de kleine elektrische personenbusjes en praktische MPV’s.

Vorig artikelDesignwerk breidt activiteiten uit naar Benelux
Volgend artikelIs de Emeya de volgende game-changer voor Lotus?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in