Renault e-Plein Air

Renault experimenteert met e-Plein Air

Om de Renault e-Plein Air te kunnen waarderen, moet je een beroep doen op wat jeugdsentiment en er vooral voor open kunnen staan dat klassiekers wel eens worden geëlektrificeerd. De elektrisch aangedreven Plein Air is een experiment van Renault, ter ere van het 100-jarig bestaan van de Franse autofabrikant.

De Renault e-Plein Air heeft geen pruttelend viercilindertje onder de motorkap maar de elektrische aandrijflijn van de Renault Twizy. Niet alleen de actieradius die zeker niet de 100 kilometer van de Twizy zal halen is behoorlijk beperkt, dat geldt ook voor de prestaties. Met de zwaarste aandrijflijn van de Twizy haalt de e-Plein Air een topsnelheid van hooguit 80 km.uur.

Open versie van de Renault 4

De originele Renault Plein Air was best wel zeldzaam, er zijn maar 563 exemplaren van gebouwd. Het was een open versie van de Renault 4. Hij werd in de jaren zestig ontwikkeld voor het Franse leger maar werd daar nooit in gebruik genomen. Hij werd vervolgens als grappige vrijetijdsauto op de markt gebracht, net als de Citroën Mehari en de VW Buggy. Maar ook dat werd geen groot succes.

Renault e-Plein Air

Vintage-look

Maar des te grappiger is het om te zien dat de gepimpte en geëlektrificeerde versie zo mooi aansluit bij de vintage-look die we niet alleen bij de Fiat 500 zien, maar ook bij de Honda E die binnenkort op de markt komt. Wat dat betreft zijn de klassieke lijnen van de Renault 4, die we eigenlijk ook wel ’s werelds eerste cross-over of compacte SUV kunnen noemen, kennelijk weer helemaal van deze tijd.

Digitaal dashboard

Renault heeft de grille van de e-Plein Air dichtgemaakt en het dashboard is helemaal nieuw. Puristen zullen schande spreken van het digitale dashboard en de elektrische aandrijving. Daar zullen ze zich niet al te lang druk over hoeven te maken. De kans dat Renault de e-Plein Air daadwerkelijk in productie gaat nemen, is erg klein. Maar met dit mooie weer lijkt de e-Plein Air ons wel een heerlijk karretje om lekker mee rond te toeren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven