woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsRenault denkt aan grotere elektrische auto

Renault denkt aan grotere elektrische auto

Renault wil vaart maken om de concurrentie bij te benen. Daarom worden er nieuwe modellen ontwikkeld, misschien wel met hulp van Nissan. De Franse automobielfabrikant overweegt de ontwikkeling van een grotere model. Daarmee wil Renault wedijveren met de Tesla Model 3 en de Volkswagen ID3.

Gemeenschappelijk platform

Deze grotere elektrische Renault zou mogelijk op een gemeenschappelijk platform met Nissan en Mitsubishi worden ontwikkeld. Dit vertelt Emmanuel Bouvier, commercieel directeur e-mobility van Renault. “We werken aan de uitbreiding van ons modellenpalet om in alle segmenten elektrische auto’s aan te kunnen bieden”, zegt Bouvier. Hij voegt eraan toe dat het nieuwe model ook kan worden afgeleid van een bestaand model. “Het is nog te vroeg om te zeggen dat we de concurrentie met Tesla aankunnen, maar we zijn duidelijk van plan om een groter deel van de markt te bestrijken,” vertelt hij.

Samenwerking onzeker

Renault en Nissan zijn al vroeg begonnen met de ontwikkeling van elektrische auto’s zoals de Zoe en de Leaf. Op dit moment hebben deze modellen hebben geen belangrijke gemeenschappelijke componenten. Door de perikelen rond voormalig leider van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie Carlos Ghosn is het een stuk minder vanzelfsprekend geworden dat deze merken nog gezamenlijk auto’s willen ontwikkelen.

Emissienormen

De ontwikkeling van een nieuw model zal naar ons idee niet alleen zijn om de concurrentie met Tesla en Volkswagen aan te gaan. Automobielfabrikanten moeten hun elektrische aanbod ook snel uitbreiden om niet te worden geconfronteerd met torenhoge boetes vanwege overschrijding van de strengere emissienormen.

Straks geen nicheproduct meer

De verkoop groeit maar toch zijn elektrische voertuigen op dit moment nog een nicheproduct. Veel kopers worden afgeschrikt door een beperkt rijbereik en onduidelijkheid over de oplaadpunten. Daar kan snel verandering in komen nu er een aantal aansprekende modellen op de markt komen. Modellen als de Opel Corsa, Peugeot 208 en Volkswagen ID.3 zullen de verkoop van elektrische auto’s volgens Bouvier een boost geven.

Ook betaalbaarder model

Renault, dat een nieuwe versie van de Zoe met een groter rijbereik uitbrengt, werkt ook aan een betaalbaarder model. Bouvier vertelt over de K-ZE die Renault voor China bouwdt. Deze is deels op het Indische Kwid-model gebaseerd en komt mogelijk ook op de Europese markt. Volgens Bouvier is er een grote vraag naar de nieuwe Renault Zoe. Verder bevestigt hij er tijdens het interview met Bloomberg aan toe dat Renault tegen 2020 acht elektrische modellen in het programma wil hebben.

Gerelateerd

1 REACTIE

  1. Goed idee! ik roep al jaren als Zoe rijder tegen de renault dealer waarom ze niet een Scenic met elektrische aandrijving leveren. mooie auto en is ook al hoger van zichzelf dus die accu moet er goed onder passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos