Renault bereikt mijlpaal van 200.000 elektrische voertuigen

Renault heeft in Europa al meer dan 200.000 elektrische voertuigen verkocht, waarvan de helft een eigenaar vond in Frankrijk. Bijna één op de drie EV’s in Europa is een Renault. Het Franse merk is voor het vierde jaar op rij EV-marktleider.

In 2018 verkocht Renault 36 procent meer elektrische voertuigen in Europa dan in 2017. In de tweede helft van jaar stegen de verkopen zelfs met 62 procent. In Frankrijk heeft de fabrikant 56,8 procent van de EV-markt in handen. Gilles Dormand, directeur van de elektrische divisie van Renault, is voorzichtig optimistisch. “In 2022 moet het EV-aandeel zijn toegenomen tot 10 procent van de totale afzet van Groupe Renault, mede dankzij acht nieuwe elektrische voertuigen die tegen die tijd gelanceerd zullen zijn.”

Vier elektromodellen

Momenteel heeft Renault vier EV’s in zijn leveringsprogramma: de Twizy, Zoe, Kangoo Z.E. en Master Z.E. De bestverkopende daarvan zijn de Zoe (met bijna 40.000 registraties in 2018) en de Kangoo Z.E. (met een marktaandeel van 51,5 procent op de Europese markt voor elektrische bedrijfsvoertuigen). Waarom noemt Renault geen aantallen voor de Kangoo Z.E.? Omdat die bij lange na niet zo indrukwekkend zijn als die van de Zoe. Vorig jaar werden er nog geen 9000 verkocht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven