REE gaat naar de beurs en bouwt een nieuw ontwikkelcentrum

REE Automotive

De Israëlische startup REE Automotive fuseerde onlangs met de 10X Capital Venture Acquisition Corp. Die nieuwe onderneming is straks genoteerd aan de NASDAQ beurs. REE gaat ook een nieuw Engineering Center of Excellence in het Verenigd Koninkrijk bouwen, om REE’s strategische plannen te versnellen.

NASDAQ

De fusie van Ree Automotive met 10X Capital, die naar verwachting tegen het einde van de eerste helft van 2021 is afgerond, had tot doel om een publiek beursgenoteerd bedrijf te worden. Na het sluiten van de overeenkomst zal NASDAQ het gecombineerde bedrijf noteren onder de ticker “REE”. Ook heeft REE extern kapitaal aan weten te trekken. Tot de investeerders behoren Mahindra, Koch Strategic Platforms en Magna International. Volgens REE zullen zij de nieuwe middelen gebruiken om het bedrijf te laten groeien.

REEcorner EV platform flat

Engineering Center of Excellence

Dat nieuwe Engineering Center of Excellence heeft REE hard nodig. De startup heeft moeite om tegemoet te komen aan de verwachte wereldwijde vraag naar de (naar eigen zeggen baanbrekende) REEcorner en Electric Vehicle platformtechnologie. Het nieuwe Engineering Center zal het voortouw nemen bij het ontwerpen, valideren, verifiëren en testen van REEcorner en EV-platforms, evenals bij de homologatie van producten. De opening van het nieuwe engineeringcentrum van REE in het MIRA Technology Park in het VK – Europa’s toonaangevende O&O-locatie voor e-mobiliteit – zal de komende jaren naar verwachting ongeveer 200 hooggekwalificeerde banen opleveren. REE zal in het Verenigd Koninkrijk ook toegang hebben tot hoogwaardige testfaciliteiten en een proefterrein voor het fysiek testen en valideren van de REEcorner en het EV-platform in het MIRA Technology Park.

Keuze voor Verenigd Koninkrijk

Mike Charlton, COO van REE, verklaarde over de keus voor het VK: “Een belangrijke drijfveer achter onze beslissing om onze aanwezigheid in het VK te vestigen, is de vooruitstrevende visie en het emissieloze beleid van de Britse regering, dat perfect aansluit bij REE’s doelstelling om een duurzamere, groenere toekomst in te luiden voor onze generatie en die van de volgende.”

Technologie

REE’s technologie geeft autofabrikanten de flexibiliteit om elektrische en autonome auto’s, bestelwagens en vrachtwagens te bouwen van elke grootte of vorm, voor elke toepassing en elke doelmarkt. REE’s eigen REEcorner X-by-wire technologie integreert alle kritische voertuigcomponenten (besturing, remmen, ophanging, aandrijflijn en besturing) in de wielen. Dit naar eigen zeggen baanbrekende concept maakt een volledig vlak en modulair elektrisch chassis mogelijk. Dit platform biedt klanten volledige ontwerpvrijheid om het breedste scala aan elektrische en autonome voertuigen te creëren. EV’s en AV’s die gebouwd zijn op REEcorner- en EV-platformtechnologie zullen meer ruimte bieden voor passagiers, lading en accu’s die naar verluid uniek is in de sector. REE’s eigen technologie is geschikt voor voertuigen van uiteenlopende grootte en soort (ontwerp, energiebron en menselijke of autonome rijmodus). Onderstaande afbeelding van de Hino FlatFormer, een universele basis voor een elektrische bestelwagen, is daar een mooi voorbeeld van.

REE platform Hino FlatFormer

Wereldwijde assemblage

REE’s unieke, kostenbesparende productiemodel zal gebruik maken van wereldwijd gevestigde assemblagecentra, waardoor schaalbare en flexibele eenheidseconomieën ontstaan. Door die assemblagecentra wil Ree de investeringskosten beperken. Het bedrijf verwacht een netwerk van 15 van dit soort centra op te zetten. Het eerste zal REE nog dit jaar in de VS openen. REE is van plan om te produceren via een beveiligd en exclusief wereldwijd netwerk van ‘Firest Tier’-partners in meer dan 30 landen.

Nieuwe mijlpaal

Daniel Barel, medeoprichter en CEO van REE: “Ik ben verheugd om een nieuwe belangrijke mijlpaal aan te kondigen voor REE om onze technologie en producten op de markt te brengen. Ook breiden we onze wereldwijde aanwezigheid uit. Met de recente aankondiging dat we van plan zijn om naar de beurs te gaan via een SPAC door onze fusie met 10X Capital Venture Acquisition Corp. en financiering van strategische investeerders op lange termijn, waaronder Koch Strategic Platforms, Mahindra & Mahindra en Magna International, zou REE over voldoende kapitaal beschikken om de massaproductie van REEcorner-technologie en modulaire EV-platformen te versnellen. De eerste REEcorners zullen naar verwachting in 2022 aan klanten worden geleverd. De serieproductie zal in 2023 van start gaan. Dit nieuwe Engineering Center is een ultramoderne faciliteit. Deze stelt ons in staat onze validatie, verificatie en tests te versnellen, evenals de homologatie van onze producten.”

REE EV platforms

Vorig artikelFord-fabriek in Keulen wordt inderdaad ‘elektrisch’
Volgend artikelSkoda Enyaq iV ook als Sportline te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in