Tesla Model 3 krijgt Europese typegoedkeuring van RDW

De Tesla Model 3 heeft een Europese typegoedkeuring gekregen, afgegeven door de Nederlandse RDW. Dat betekent dat Tesla kan beginnen met de aflevering van de volledig elektrische sedan. De eerste Model 3’s worden in februari in Nederland verwacht.

Dat de Model 3 nu in heel Europa de weg op mag, is enorm belangrijk voor Tesla. Er zijn zo’n 140.000 Europeanen die een exemplaar hebben gereserveerd. De eerste klanten krijgen die in februari. De Model 3’s worden per schip vanuit Californië door het Panamakanaal naar de haven van Zeebrugge verscheept. Volgens Tesla wordt het eerste schip daar op 2 februari verwacht.

Long Range en Performance

Tesla biedt in Nederland twee modellen aan: de Long Range (58.800 euro) en de Performance (69.700 euro). Die eerste zou 544 kilometer ver komen op een batterijlading en de Performance ongeveer 530 kilometer. Op termijn komen er ook goedkopere versies naar ons land.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven