Razendsnelle Aspark Owl

Razendsnelle Aspark Owl gaat volgend kwartaal in productie

De prestaties van de Aspark Owl zijn indrukwekkend: van nul tot 100 km/u in minder dan twee seconden en een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Dat mag ook wel als je 1480 kW en 2000 Nm tot je beschikking hebt. In elf seconden zit de Aspark Owl, die vier motoren heeft, op 300 km/uur. Die tijd heeft de gemiddelde auto nodig om de 100 km/u te halen.

Uitdaging

En ondanks al die power heeft hij altijd nog een actieradius van 450 kilometer. Maar die actieradius is gebaseerd op een cyclus met een heel tam rijgedrag. Dat ga je met deze krachtpatser, die eigenlijk op de Autosalon van Genève had moeten staan, natuurlijk nooit halen. Het accupakket heeft een capaciteit van slechts 64 kWh. Dat betekent dat je héél rustig aan moet doen anders rijd je bijna letterlijk van lader naar lader. Zo biedt de Aspark Owl zijn berijder misschien wel een extra, ongevraagde uitdaging.

Getest Aspark Owl

Exclusief

Deze elektrische hypercar is niet minder dan één meter hoog maar ook erg exclusief. De Japanse fabrikant Aspark wil namelijk maar 50 eenheden laten bouwen door Manifattura Automobili Torino in Turijn. De eerste eenheden moeten al in het tweede kwartaal van dit worden geleverd. De Owl is niet alleen exclusief door het kleine aantal auto’s dat geproduceerd wordt. De basisprijs van 2,9 miljoen euro draagt daar ook aardig aan bij.

Klaar voor de weg

Na de laatste tests is de productieversie van de Aspark Owl nu klaar voor de weg. De ontwikkeling begon in 2018 dus dat heeft Aspark behoorlijk snel gedaan. Wie er eentje wil, kan er een reserveren tegen een aanbetaling van 50.000 euro. Gelukkig heeft de auto vleugeldeuren anders moet Aspark er een schoenlepel bij geven om het instappen wat gemakkelijker te maken.

Aspark Owl in productie

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven