QuantumScape levert eerste prototypes solid-state accu’s

QuantumScape levert eerste prototypes solid-state accu’s

Accuproducent QuantumScape is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van zogenaamde solid-state accucellen. Deze worden zo’n beetje beschouwd als ‘the next big thing’ op het gebied van elektrisch rijden. De technologie is nog lang niet gereed voor massaproductie maar QuantumScape gaat we; de eerste prototypes aan autofabrikanten leveren.

The next big thing

Er wordt verwacht dat solid-state accu’s veiliger zijn, een hogere energiedichtheid hebben, sneller opgeladen kunnen worden en beter recyclebaar zullen zijn. Ook zouden elektrische auto’s lichter en compacter kunnen worden. De nieuwe accutechnologie zal naar verwachting ook beter presteren op het gebied van kosten en levensduur.

QuantumScape zegt dat zijn solid-state accu’s 800 cycli aankunnen zonder prestatieverlies, en dat de technologie is ontworpen om tot 80% meer bereik te bieden in vergelijking met de huidige lithium-ion accu’s.

Nog veel te doen

De prototypes die QuantumScape nu levert, betreft die van 24-lagige accucellen volgens het solid-state principe. De autofabrikanten kunnen die voor de eerste tests gebruiken. Met de nieuwe prototype cellen zouden autofabrikanten volgens QuantumScape “het testproces in hun faciliteiten moeten kunnen starten en feedback geven over de prestaties van de cellen”. Het Amerikaanse bedrijf stelt echter duidelijk dat er nog “belangrijk werk” moet worden verricht voordat de accu’s op de markt kunnen worden gebracht.

Jagdeep Singh, CEO en medeoprichter van QuantumScape: “Ik ben trots op ons team voor alle inspanningen en vastberadenheid die nodig waren om deze mijlpaal te bereiken, vooral gezien de uitdagingen waarmee we dit jaar werden geconfronteerd. Hoewel deze mijlpaal ons dichter bij ons uiteindelijke doel brengt, is er nog veel te doen voordat deze technologie een commercieel product wordt, en we richten onze aandacht nu op dit belangrijke werk.”

Verbeteringen gepland

Er zijn diverse verbeteringen in de aanloop naar volumeproductie gepland. Deze hebben onder meer betrekking hebben op kwaliteit, consistentie en verwerkingscapaciteit van de productieprocessen. Ook staan er “aanvullende verbeteringen aan de productzijde” op de planning. Deze verbeteringen omvatten volgens QuantumScape een een verbeterde energiedichtheid en een verhoogde capaciteit van de kathode.

Vorig artikelAehra: premium SUV met een vleugje Lambo en luchtvaart
Volgend artikelTest Volkswagen ID. Buzz populaire reïncarnatie van de oer-bus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in