Quantron wil zelf bedrijfswagens gaan bouwen

Quantron bedrijfswagens elektrisch waterstof

Het Duitse bedrijf Quantron heeft zich de laatste tijd vooral toegelegd op het elektrificeren van gebruikte en nieuwe bedrijfswagens. Maar het Beierse bedrijf wil nu ook een wereldwijd opererende fabrikant van bedrijfswagens met een elektrische of waterstof-elektrische aandrijflijn worden.

“Wereldleider worden”

Michael Perschke, CEO van het Duitse bedrijf, steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken: “Quantron’s visie is om een wereldleider te worden in zero-emissie wereldwijde transportdiensten en -producten. Daarom moet de unieke esthetiek van het ontwerp passen bij het merk-DNA van Quantron, dat staat voor technologie en nulemissie. Ons doel is dat onze op duurzaamheid gerichte klanten uiterlijk in 2025 op het eerste gezicht een Quantron-product herkennen dat zowel schoon, verfijnd als technisch geavanceerd is en de toekomst van duurzaam vervoer vertegenwoordigt.”

Modellen

Op dit moment heeft Quantron drie modellen in het achterhoofd. Ten eerste een 12 meter lange bus, daarnaast een licht bedrijfsvoertuig alsmede een zware vrachtwagen voor de Noord-Amerikaanse markt. Het ombouwen van bestaande voertuigen naar een elektrische- of waterstofaandrijving wordt voorlopig gewoon voortgezet.

Eigen productie

Quantron wil de voertuigen volledig zelf gaan produceren in het kader van zijn “Quantron-visie 2025”. Het bedrijf heeft een groot deel van de techniek al in huis. Zo heeft Quantron al heel wat ervaring in het elektrificeren van nieuwe en gebruikte bedrijfswagens en voorziet het ook de Iveco Daily van een door brandstofcellen gevoede elektrische aandrijflijn.

Voor het design van de bedrijfswagens heeft Quantrum de hulp ingeroepen van Fabio Filippini. Deze Italiaanse voertuigontwerper was lange tijd hoofd van Pininfarina Transportation Design. Ook heeft men het Spaanse ontwerpbureau Mormedi ingeschakeld. Jaime Moreno, die dit bureau leidt: “Dit is een geweldige kans. We hebben nu al behoefte aan merken als Quantron die zich inzetten voor nuluitstoot. En het zijn geen dromers, ze bouwen al voertuigen. Wat wij Quantron willen bieden is een visie op hoe de nieuwe producten er in de komende vijf tot tien jaar zullen uitzien”.

Vorig artikelAiways lanceert begin volgend jaar zijn tweede model
Volgend artikelVolkswagen toont voorproefje pre-productiemodel ID.Buzz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in