Quantron introduceert met de Qargo 4 EV Light Truck zijn eerste ‘eigen’ elektrische bedrijfswagen

Quantron Qargo 4 EV Light Truck

Quantron, het in Duitse Augsburg gevestigde bedrijf dat van origine gespecialiseerd is in het elektrificeren van nieuwe en gebruikte bedrijfswagens, heeft zich voorgenomen om een eigen lijn elektrische bedrijfswagens op de markt te brengen. Het eerste model, de Quantron Qargo 4 EV, is zojuist onthuld.

Quantron Qargo 4 EV Light Truck

De nieuwe Quantron Qargo 4 EV Light Truck is, net zoals de onlangs geïntroduceerde bestelbus Cizaris 12, een voertuig dat is samengesteld uit componenten van verschillende partners. Ook in het geval van de Qargo 4 EV is het chassis namelijk afkomstig van partner EV Dynamics. Dat wordt door Quantron, samen met de Spaanse specialist QEV Technologies, geschikt gemaakt voor de Europese markt. Het resultaat is een licht bedrijfsvoertuig met een MTM van maximaal 4,5 ton en een laadvermogen van 2,3 ton. Qua formaat is hij dus vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Iveco Daily.

Quantron Qargo 4 EV Light Truck

Quantron maakt voor de Qargo 4 EV gebruik van LFP-accu’s van CATL. Het 81 kWh accupakket moet een bereik tot 350 kilometer mogelijk maken. De basis is steeds dezelfde: de volledig elektrische bestelwagen met een laadvermogen van 2.300 kilogram en een bruto voertuiggewicht van 4,5 ton biedt een actieradius van maximaal 350 kilometer met een batterijcapaciteit van 81 kWh. Het volledig opladen van het accupakket duurt naar verluidt in 1,2 uur. Daarmee gaat men uit van opladen via een DC-snellader. Als we met het opgegeven DC-laadvermogen van 60 kW aan het rekenen gaan, dan lijkt het erop dat de opgegeven capaciteit van 81 kWh bruto is, de netto capaciteit ligt dan op maximaal 72 kWh.

Verder wordt de Qargo 4 EV aangedreven door een elektromotor van 120 kW. Die zal niet tot imponerende prestaties kunnen zorgen maar dat is bij een voertuig voor de ‘last mile’ ook helemaal niet van belang. De wendbaarheid is eerder van belang en daar zal het gezien de vrij korte wielbasis van 3,30 meter niet aan liggen.

Quantron elektrische trekker

Elektrificatie

Daarnaast zal Quantron ook elektrische trekker in het aanbod opnemen, al is dat niet meer of minder dan een geëlektrificeerde versie van de DAF CF Space Cab. Naast deze elektrische truck en de Qargo 4 EV gaat Quantron onverminderd door met elektrificeren van bestaande bedrijfswagens. Quantron maakt hiervoor gebruik van de Iveco Daily en Mercedes-Benz Sprinter. Ook aandrijvingen met brandstofcellen behoort tot de mogelijkheden.

Vorig artikelFisker wil de productie van de Ocean per 2024 flink opvoeren
Volgend artikelGAC Time Concept: zo mogen er wel meer komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in