PSA eVMP-platform

PSA’s nieuwe eVMP-platform is geschikt voor actieradius tot 650 kilometer

Groupe PSA kondigt het nieuw eVMP-voertuigplatform aan. Dit is vanaf 2023 beschikbaar en is geschikt voor een accucapaciteit van 50 kWh per meter. De PSA-merken zullen hiermee nieuwe modellen lanceren in het C- en D-segment, variërend van sedans tot SUV’s.

Electric Vehicle Modular Platform

Het eVMP (Electric Vehicle Modular Platform) platform is een doorontwikkeling van het inmiddels bekende eCMP-platform. Het bundelt naar eigen zeggen de volledige ontwikkelingskennis van de PSA Group. Het is geschikt voor een accucapaciteit van 60 tot 100 kWh. Afhankelijk van de carrosserie moet de actieradius van de voertuigen tussen 400 en 650 kilometer liggen (WLTP-cyclus). Om flexibel te kunnen inspelen op de wereldwijde mobiliteitsbehoeften, zijn ook hybride varianten voor specifieke markten gepland.

“De investeringen in O&O en industrialisatie zijn aanzienlijk verminderd. Dit wereldwijde platform maakt de ontwikkeling mogelijk van een reeks voertuigen die milieuvriendelijk zijn en die rijplezier en veiligheid aan boord garanderen”, zegt Nicolas Morel, Research and Development Director van Groupe PSA.

Synergie

Naast de technische prestaties is het eVMP-platform van PSA ook efficiënt door de optimalisatie van de R&D- en industrialisatiekosten, belooft de fabrikant. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van specifieke assemblages en bestaande hoogwaardige accumodules. Bovendien is het productieproces geëvalueerd “om een zo groot mogelijke synergie te bereiken met de bestaande middelen in de fabrieken en de investeringen zo te beperken”, zoals de fabrikant het uitdrukt. Elektrische componenten produceert PSA al voor een groot deel in eigen huis. Volgens dezelfde “verticaliseringslogica” zal dit platform een aanvulling vormen op de componenten die binnen Groupe PSA of in haar joint ventures voor elektromotoren en accucellen zijn ontwikkeld en gefabriceerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven