maandag, 17 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsProductie van de Volkswagen ID.5 is gestart

  Productie van de Volkswagen ID.5 is gestart

  Volkswagen is in Zwickau begonnen met de productie van de ID.5. De nieuwe Volkswagen ID.5 is, evenals de nog sportievere ID.5 GTX, een van de ID.4 afgeleide cross-over SUV. We mogen verwachten dat de eerste exemplaren van de ID.5 op korte termijn worden afgeleverd.

  Zwickau

  Volgens de autofabrikant is de ombouw in Zwickau nu ook helemaal voltooid en worden hier nu uitsluitend elektrische voertuigen gebouwd. Volkswagen is de eerste grote fabrikant die een van haar grootste productiefaciliteiten volledig heeft omgebouwd voor het bouwen van elektrische voertuigen. Volkswagen heeft sinds 2018 ongeveer 1,2 miljard euro geïnvesteerd in de transformatie van de fabriek. Die transformatie is volgens Volkswagen met succes verlopen.

  Halfgeleidertekort

  Vorig jaar werden er in Zwickau maar liefst 180.000 elektrische auto’s gebouwd, dit jaar moet dat aantal worden overschreden. Dit vertelt Stefan Loth, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen Sachsen. Het gebrek aan computerchips zal ook in 2022 een probleem zal blijven en van invloed zijn op de productie.

  Andere modellen

  Men bouwt in Zwickau behalve de Volkswagen ID.5 ook de ID.3 (waarvan de productie nu tijdelijk stilligt vanwege het chiptekort en een aankomende update), de ID.4, de Cupra Born en de Audi Q4 e-tron. Binnenkort gaat men ook de VW-fabriek in Emden met de productie van de ID.4. En, buiten Europa, zal dat ook gebeuren in het Amerikaanse Chattanooga.

  Verder begint Volkswagen binnenkort met de productie van de ID.Buzz, de elektrische opvolger van ‘het Volkswagen busje’. De ID.Buzz komt (uiteraard) uit de fabriek van Volkswagen Nutzfahrzeuge in Hannover.

  Ook is de Volkswagen Groep voornemens om ook de fabriek in Wolfsburg te ‘elektrificeren’. Daar wil men de ID.3 gaan produceren. De verplaatsing van de productie van de ID.3 van Zwickau naar Wolfsburg zal in 2023 beginnen, in 2024 komt de ID.3 uitsluitend nog uit de fabriek in Wolfsburg.

  Volkswagen ID.5 productie Zwickau

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos